2016. augusztus 22-26. Második nap

2016. augusztus 22-26. Második nap

2016. augusztus 22-26. Második nap 1024 681 Katamarán Suli

Kedd – végre napsütés, melegedő idő. Ez most nagyon ránk fért, a nyálkás hétfői nap után. Ja és majdnem elfelejtettem, remek szél is jutott a napocska mellé. Hajóztunk is eleget, szuper ez a kedd.

Amint összejött reggelre a sisere had a Katamarán Suliba, jó szokás szerint testmozgással nyitottunk. Reni meglepetéssel készült a srácoknak, némi yoga elemekkel kombinált átmozgatást valósítottak meg közösen. A visszajelzések alapján komolyabb sikere volt az ilyen típusú napkezdésnek.

A reggeli sonkás szendvics falatok ma sem maradhattak ki a menetrendünkből, így nem csak a bendőnket töltöttük meg, de idővel a kis kulacsokat is limcsivel. A reggeli ceremóniát a hajófelszerelés követte, ahogy csemetéink nevezik, „demó” jelleggel. A legnagyobb önbizalommal megáldott banda kis katamaránját szerelte fel bemutatásként, amiből a többiek is tanultak serényen. Majd persze mindenkinek megadatott, hogy a számára kiszemelt kis bárkát saját erőből felszerelje.

A sikeres projekt után a jutalom sem maradhatott el – a jó időre való tekintettel ma valósítottuk meg az úszás tesztet. A gyermekek egyik közös jó tulajdonsága, hogy szeretnek lubickolni – ezt a nem túl nagy horderejű megállapítást kockázatmentesen kijelenthetjük.  Az alig több mint húsz fokos Balatonban lelkesen pancsoltak a srácok, és aki nem csak a kijelölt távot teljesítette, az bizony a motorosba is feljuthatott. Itt kilátás és önmegvalósító ugrálási lehetőség várta a bátor nebulókat. Ami igazán dicséretes tény – minden tanulónk teljesítette az elvárásokat, így nem lehetett akadálya a délutáni hajózásnak.

Ezt megelőzően azonban a Hajógyári Kikötő éttermének keddi menőjével kényeztettük magunkat. Mára paradicsomlevest kaptunk, a méltán népszerű sült csirkecomb és némi rizibizi társaságában. Érdekes, ebből még a repeták is elfogytak.

Délután aztán jöhetett a jól megérdemelt katamaránozás. Nagy lelkesedésünkben minden hajót vízre tettünk, így senki nem maradhatott ki a kalandból. Kiváló észak keleti szél, fincsi hullámok és napsütés – kell ennél több? Persze a vízi száguldás mellé jutott borulás is – nem is Katamarán Suli lenne, ha ezt kihagytuk volna.

Mire a szülök előkerültek, addigra szépen rendesen elpakoltunk, sőt gyümölcskosár és fagyi társaságában méltattuk is nap eseményeit.  Nem bonyolítom, ez király kedd volt.

Kép: Liszi Renáta és Rozsda

http://yogaartphoto.com

https://www.facebook.com/renata.liszi?fref=ts

Szöveg: Rozsda

 

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!