Katamarán Suli edzés 2016. október 2.

Katamarán Suli edzés 2016. október 2.

Katamarán Suli edzés 2016. október 2. 1024 681 Katamarán Suli

Vasárnap is folytatódott a Katamarán őrület a Hajógyári Kikötőben. Míg a Katamarán Sulisok edzettek, addig a nagyok a Szüreti Regattán vettek rész. Ennek köszönhetően ebéd után igazi többtestű találkozónak lehettünk szemtanúi.

A reggel ma nagyon korán volt. Mivel a Black Jack tegnap megsebesült, így nem tudott befutni Badacsonyban a Szüreti Regatta első futamán. Hazatért, és meggyógyult, ezért reggel „hajnali fél hétkor” vissza kellett vontázni Badacsonyba a Fekete szépséget. Annak ellenére, hogy kutya hideg volt és fáztunk, fantasztikus fényjáték lett a jutalma a korán ébredésnek. A Black Jack időben megérkezett Badacsonyba és a Szüreti Regatta második napján csatlakozott a többtestű játszópajtásaihoz.

Mire a motoros csapatunk visszaérkezett a Hajógyári Kikötőbe, a Katamarán Sulisok meglepetéssel készültek, és felszereltek.  Szinte hibátlanul, útra készen álltak a kis bárkák, ami roppant dicséretes. Szél volt, a nap még picit sütött is, ezért hát rövid megbeszélést követően vízre szálltunk. Vasárnap folytattuk a szombaton megkezdett gyakorlatokat. Finomítottunk a forduláson és a perdülésen, illetve tettünk bele egy kis cirkáló szakaszt az izgalom kedvéért. A mai „nasi gyakorlat” a motoroshoz való odaállás volt, melyet Haribo gumi cuki jutalom falatok követtek. Akadt, aki mohó volt, de ennek ellenére a szélbe állások szépen megvalósultak. Megérdemelték a fiatalok a bőszeles vitorla használatát, a kissé már borús, leálló szélben. A Hotel UNI magasságában járhattunk, mikor az első nagy katamaránok visszaérkeztek a kikötőnkbe. Persze a látványban győztes egység az RSM DTM, GC32 ezüst katamaránja volt, aki szárnyakon közlekedve repült a víz felett. Nem is kell ennél motiválóbb látvány a katamarán utánpótlásnak. Ám kiderült, lehet ezt még fokozni. Beérkezett a The RED Extreme 40 is, akik a Szüreti Regattát megnyerték. Örömükben néhány tanoncunk a fedélzetre is felmehetett – nem kellett noszogatni senkit. Az Extreme Sailing Team hajója után kedvencünk a Black Jack is befutott, mint kiderült a mai napon, a harmadik helyen végeztek a fiúk.

Az idő ma is gyorsan elszaladt, és sajnos a szél is elfogyott. No meg alaposan beborult és olykor az eső is csepergett már ránk, így miközben a nagy katamaránokat daruzták, mi is elpakoltunk.

A szerelés már nem ment olyan flottul minden egységnek. Akadt, aki éhes volt, akadt, aki nyűgős, és egy pasi hajón az is megesett, hogy a reggel még kedvenc hajóstárs délutánra már nem volt olyan vonzó partner. Tudjuk be ezt a hidegnek és a két napos intenzív edzésnek. A lényeg, hogy ismét értékes órákat töltöttünk a vízen, haladtunk, tanultunk és sokat, de nagyon sokat vigyorogtunk.

Folytatás egy hét múlva, reméljük az időjárás is támogat ebben minket.

Szöveg és fotó: Rozsda

 

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!