Katamarán Suli Július 24-28 harmadik nap

Katamarán Suli Július 24-28 harmadik nap

Katamarán Suli Július 24-28 harmadik nap 1024 681 Katamarán Suli

Szerda – az a nap, amikor nem csak az egyensúly érzékünk kapott kiemelt szerepet, de az emésztésre is kiemelt energiát fektettünk.

Hűs napra virradtunk, – hova tűnt már az előző heti kánikula. Nem is pancsoltunk reggel, inkább elemeztük az eddig átélt eseményeket és tornáztunk egy keveset. Persze játék is kapcsolódott hozzá, most a változatosság kedvéért, partizános kidobós került terítékre.

Miután jól bemelegítettük a testünket és szellemünket, tízóraizni indultunk. Bundás kenyér várt minket remek teával, illetve az ínyencek részére sajt és tejföl is előkerült a konyháról. Lássuk be, napról napra jobb dolgunk van a héten. Emésztési perceinket a legkisebb tanítványunk énekével tetté változatossá, míg a zene iránt kevésbé fogékonyakat a csocsó kerítette hatalmába.

A Katamarán Suliban fontos a jó hangulat és persze a közös szórakozás, ám ezt elsődlegesen a kis katamaránok közreműködésével valósítjuk meg. Erre való tekintettel gyorsan felszereltünk és a friss nyugati szélben vízre szálltunk. Ma sem maradt parlagon a gondoskodó felszerelésünk, neoprén ruha, széldzseki, mentőmellény és a bukósisak mind felkerült a nebulóinkra. Akinek ezek után maradt szabad bőrfelülete azt jól elláttuk napkrémmel, megtöltöttük a kulacsainkat és megtámadtuk a Balatont.

Délelőtt az alap manőverek kerültek sorra, fordulás, perdülés, ami már egészen jól ment. Erre építettük rá a vízből mentést, amikor is különböző úszó tárgyakat kellett „kimenteniük” srácaiknak a vízből és a még „életbe lévő” egyedeket a motorosba szállítani. Nem biztos, hogy minden szemléltető eszközünk a valós életben túlélte volna a gyakorlatot, de a harmadik nap elvárásainak ez tökéletesen megfelelt.

Ma kivételesen időben és jó korán ebédeltünk, hogy a délutánt hosszú vitorlázással tehessük felejthetetlenné. A heti slágert kaptuk mára, nevezetesen rántott csirkemellet, persze hasábburgonyával – van olyan gyerek, aki ezt ne falná fel? A Katamarán Suliban nem volt. És még a nasinak is jutott hely a csemete pocakokban, az eperöntetben úszó túrógombócok is eltűntek. Azt gondolom, a katamaránozás mellett ma az emésztésre fordítottuk a legnagyobb energiát – és még nem is uzsonnáztunk.

Délutánra komoly kalandot terveztünk. Első lépésben félszelezés szerepelt a bemelegítő átmozgató programban, melyet verseny követett. Konkrétan a Katamarán Suliban méltán népszerű Strand Regatta. Ezt úgy kell elképzelni, hogy áthajózunk a nemrég átadott balatoni „homokos tengerpartra”, és kivonszoljuk a szárazra a kis katamaránokat. Majd felsorakozunk a parton és egy adott jelre neki iramodunk, belökjük a vízbe a mini bárkákat, rápattanunk és meg sem állunk a kijelölt célig. Na, ez az a produkció, mely sosem okoz csalódást, – ma sem történt másként.

A regatta után túra következett, megnéztük a vízről Tihany nevezetességeit és néhány dekoratív SUP hölgyet is tetten értünk. Közben persze adott jelre hol fordultunk, hol pedig perdültünk. A nap legizgalmasabb gyakorlata is ekkor került sorra, konkrétan egy testre kellett tenni a nebulóknak a kis katamaránokat. Így leírva roppant könnyűnek tűnik, ám látva a borulások számát megállapíthatjuk, hogy rejlik benne kihívás bőséggel. Levezetésként kihajózás során a motorosnál „leadott pacsi” gyakorlatot is sikerrel próbáltuk ki, majd békésen leszereltünk.

A mai uzsonnára sem lehetett panaszunk, túrós és ízes palacsinták érkeztek az újra megéhezett nebulóink elé – éppen jókor. Eltüntették mind. Jóllakottan ugye könnyebb az értékelés is. Megtartottuk napi szokás visszajelzéseinket egymásnak, és persze a Strand Regatta díjkiosztó ünnepségét se feledtük. Míg a szülők megérkeztek, párna csata avagy csata párna töltötte ki a nap maradék perceit, majd elcsendesedtünk.

Nagyon szerencsések voltunk, elszántságunkhoz csatlakoztak az égiek is, így remek vitorlázó napot teljesítettünk, és még az esti vihar előtt térhettünk haza.

Szöveg és Foto: Rozsda

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!