Katamarán Suli tábor 2020. július 6-10. ötödik nap

Katamarán Suli tábor 2020. július 6-10. ötödik nap

Katamarán Suli tábor 2020. július 6-10. ötödik nap 2560 1600 Katamarán Suli

Péntek – elérkeztünk eheti táborunk utolsó napjához, amikor is megmutattuk a szülőknek mit is tanultunk eddig.

Ahogy a csemetéknek ígértük, ma nem tartottunk reggeli tornát, helyette, korai, önálló hajófelszerelés következett, amit az oktatók leellenőriztek csapatonként. Ez is része a heti vizsgafeladatoknak többek, mint a csomók bemutatása, manőverek a vízen, és némi meteorológiai ismeretek. Ha már MVSZ akkreditált iskola vagyunk, akkor vegyük komolyan a minősítés részét. Szerencsére ezzel sosem szokott gond lenni, és a csapat pillanatok alatt készre szerelte az összes hajót. Az utolsó napunk mindig kicsit feszítettebb tempójú, lévén délután már csak bemutató vitorlázás van a szülőknek, akik a motorcsónakokból nézhetik meg miféle tudást is szerzett gyermekük a héten.

Sajnos azonban az időjárás ma nem volt túl kegyes hozzánk. Már reggel érezni lehetett, hogy nem egy sima meleg napnak nézünk elébe. Igen kevés szél és nyári forróság fogadott minket már a korai órákban. A keleti fuvallat még adott némi esélyt, hogy párszor végig csorogjunk a háromszög pályánkon, de aztán teljesen elállt. Nem maradt más, minthogy lehűtsük a társaságot – hatalmas fürdés következett, ami után partra indultunk, hogy elfogyasszuk az ebédünket.

A mai menü igazán gyerek barát volt, zöldségleves némi tésztával, majd második fogásként sült krumpli és rántott pipi húsi. Nem nagyon kell magyaráznunk ugye, hiszen minden elfogyott. A szokásosnál rövidebb csendes pihenő után megbeszéltük mi a délutáni feladat, és gyorsan vízre szálltunk, hiszen a szülők is hamarosan megérkeztek.

Sajnos a szél nem lepett meg minket így szinte tükör sima vízen indultunk ki a pályára.

Sebaj, a mini katamaránok a gyenge szellőben is csorogtak kicsit mielőtt a borulás bemutatók vették át a főszerepet. Készültek a családi képek és a videók mindenki legnagyobb megelégedésére. Na, és ne felejtsük el megemlíteni a vállalkozó szellemű szülőket sem. Akadt, aki a borulásban segített, és akadt olyan is, aki bátran beszállt a gyermeke mellé a fedélzetre és együtt hajóztak ki a kikötőbe.

Bizony ilyen egy családias záró nap a Katamarán Suliban.

Partra szállás, majd gyors elpakolás után, “ünneplőbe” öltöztünk és megtartottuk a heti értékelésünket, illetve a díjkiosztót. Átadtuk a srácoknak járó okleveleket, természetesen mindenki kapott elismerést a heti munkájáért. Az eheti csapatunknak tényleg minden arcát megmutatta a Balaton, így változatos héten vagyunk túl, ami mindenki tudását próbára tette, de reméljük sikerült hozzá tenni is valamicskét.

Mindig nagy öröm, hogy vannak fiatalok, akik már a következő héten visszatérnek, nagy megelégedésére a szervezőnek és az edzőknek.

Köszönjük, hogy a héten velünk voltatok, további szép nyarat kívánunk mindenkinek!

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!