Katamarán Suli 2024. július 22-26. – haladó (kiskamasz) harmadik nap

Katamarán Suli 2024. július 22-26. – haladó (kiskamasz) harmadik nap

Katamarán Suli 2024. július 22-26. – haladó (kiskamasz) harmadik nap 2000 1330 Katamarán Suli

Az időjárás továbbra is vitorlásbarát arcát mutatja, és ezzel a hangulat is fokozódik. A hét közepére már mindenki rutinosan szerel és száll vízre!

Reggeli bemelegítés gyanánt Szabolcs csoportos játékra invitált mindenkit. Az éjszaka hűvös volt, de a nap hamar kisütött, így fürdéssel, úszással frissültünk fel a szaladgálás után. Ezután hamar a hajók felé vettük az irányt és azok felszerelésével kezdtünk foglalatoskodni. Bent a teremben pedig elkezdtünk ismerkedni az alapvető csomókkal, a szél fogalmával, irányával.

A vízen eleinte félszeles, majd up&down pályát tettünk ki, ami cirkálást és hátszelezést jelent. Az északi szél tovább frissült, így rengeteg akciódús esemény alakult ki. Ezek közül az egyik az egytalpazás, a másik a borulás volt. Ez utóbbi nem tervezett manőver volt egyik hajónál sem, de egészen jól kezelték a srácok a helyzetet. A hőmérséklet 28 fok körüli volt, a víztől áthűlt legénység esetében neoprénnel kezeltük a helyzetet.

A délelőttöt – nem túl meglepő módon ma is – az ebéd követte. Ez ma pedig nem más volt, mint Frankfurti leves, amit Darás tészta követett baracklekvárral. Repeta is volt mindenből. A csendespihenő a regenerálódás ideje, így próbáltunk tényleg halkan maradni az ebéd utáni percekben. Ezt újabb fejtágítás követte Gabó, Beni és Szabolcs jóvoltából, akik arra volt kíváncsiak, hogyan tudunk lassítani egy hajóval a kikötőben, a sólyánál, a motoros vagy épp egy mentendő társunk mellett. És a nap fénypontjaként egy-egy fagyival ünnepeltük meg Iván szülinapját!

Délután újra visszamerészkedtünk a vízre, a szél továbbra is északról fújt és friss volt, a viharjelzés hol első, hol másodfokra kapcsolt. Erre a napszakra is jutott borulás, a kikötőből kimenet egyből három hajóval, így ennek fényében délután kevesebb hajóval vitorláztunk. A kisebb allűrök nem zökkentettek ki bennünket és szépen szeltük a hullámokat tovább. A neoprén most is jó barátunk volt az olykor hűvös szélben. Ismét volt rohanás, száguldás, egytalpazás és némi cirkálás.

Természetesen ma is volt értékelés, ahol a vitorlázás mindent vitt. Kivéve a műzlit és a banánt, mert azt a gyerekek ették meg.
Csütörtökön újabb szeles nap vár ránk – mert amúgy ez a terv.

Szöveg: Gabó
Fotó: Nyerges tanárnő

#KatamaránSuli
#TeamKaáli
#NacraFalka
#Balatonalmádi

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!