Katamarán Suli tábor 2020. augusztus 10-14. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2020. augusztus 10-14. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2020. augusztus 10-14. harmadik nap 2560 1701 Katamarán Suli

SZERDA – a széllel is hajtott és motorossal is húzott katamaránok napja

Ismét meleg reggelre érkeztünk a Katamarán Suliba. Az időjárás előrejelzés, azonban kegyesebb volt ma hozzánk. Elvileg ma csak elvétve lehet zápor zivatar, így bíztunk a legjobbakban.

Gyors reggeli torna – melyet ma Lili tartott, majd gyors hajó szerelés és eligazítás után, iszkiri ki a vízre egyből. Ügyesek voltunk, kilenc óra után egy kicsivel már kint a pályán vitorláztunk, gyenge keleti szellőben. A szokásos félszeles bemelegítés után előkerült már a szélfelőli bója is. Finomítottuk a kisszeles vitorla állításokat, hajóvezetést és a manővereket is.

Annak érdekében, hogy változatosabbá tegyük a vízen töltött perceket, ma kisebb túrát is vitorláztunk a vízközép felé. Mivel a mini katamaránok gyenge szélben is jól haladnak, bátrabban lehet a csemetékkel nagyobb távolságokra kihajózni. A nyílt vízen is mentünk egy tiszteletkört, majd megcéloztuk a partot. Naná, hogy útközben beiktattunk egy egészségügyi fürdőzést is, lévén azért most is meleg van. Időben kiértünk, a partra szállást átöltözés majd ebéd követte.

Úgy tűnik, az eheti csapatösszetétel nem leves kompatibilis társaság.  A mai menü frankfurti leves volt melyet szilvás gombóc követett. Lehet tippelni, az esti értékelésen melyik volt a sikeresebb?! 🙂

Félig csendes, ping-pongozós pihenés után vízre szálltunk a kánikulai melegben.  Sajnos nem sok szél fogadott bennünket. Ennek ellenére mentünk pár kört a pályán, majd meghirdettük a Katamarán Suliban méltán világhírű Pilóta Kupát. Ez ugye normál esetben vitorlás verseny, ám a mai időjárás helyzet okán sima evezős versenyt jelentett persze a névadó pilóta keksz fődíjjal. Amikor kimondásra kerül a „verseny van” szó, a tizenéveseket valami eszelős elszántság keríti hatalmába.  Így talán nem meglepő, hogy a rajtnál kisebb tömegkarambol volt. Ez kihasználva a későbbi nyertes csapat, és a kezdeti előnyt már megtartva rajt cél győzelmet arattak.

Szelünk a regatta után sem lett több, így újabb kalandpróba következett.  A társaság legnagyobb örömére a vontázást gyakoroltuk, néhol elég tempósan. Amennyiben azt az egyszerű tényt vesszük alapul, hogy a három motoros közül a fehér 100 lóerős, a fekete padig 150, akkor már érthető a visszajelzés. Akadt, akinek ez felért egy aqua parki kalanddal. Talán mondanunk sem kell, ezt az akadály mindenki ügyesen és vidáman vette egyébként.

Eljött ma is a kikötés, uzsonna, értékelés, és a búcsúzás ideje.  Holnap az utolsó előtti napunk következik, reméljük több széllel, hiszen pénteken csúnya időt várunk már sajnos.

Fotó: Nyerges Kati, Lovi

#KatamaránSuli
#TeamBlackJack
#KatamaránFürdőVonta

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!