Isuzu Kamion Kupa 2021. május 29-30. Balatonalmádi

Isuzu Kamion Kupa 2021. május 29-30. Balatonalmádi

Isuzu Kamion Kupa 2021. május 29-30. Balatonalmádi 2000 1499 Katamarán Suli

Idei első regattánk zajlott a hétvégén Almádiban a Katamarán SE szervezésében.

A versenyre ráhangolódást már pénteken megkezdtük egy edzéssel, lévén, hogy előtte most több hét kimaradt a srácoknak. 3 hajóval vitorláztunk 2-3 órát péntek délután a friss északi szélben, ami mint utólag kiderült jó előjel volt, hiszen egész hétvégén hasonló körülmények vártak minket. A csapat idén fiatalodott így vannak, akik idén kezdték a Nacra 15 programot. Ennek szellemében úgy döntöttünk, hogy számukra inkább hasznosabb, ha az alsóörsi bázison maradva külön edzést tartunk. Nekik még a verseny túl nagy falat lett volna – főleg a frissebb szélben- és inkább az alap mozgások finomítására koncentráltunk.

Így végül két hajó maradt Gabóval és kettő egység vágott neki a két napos versenynek. A Sosi-Lencsi páros Nacra 15-el, és Joni-Olivér a Nacra 17-essel.

Az egész hétvégére jellemző volt a 12-18 csomós északi szél, ami valljuk be napjainkban már igen ritka. Külön öröm, hogy a Holló Dani vezette rendező gárdának mind a 8 tervezett futamost sikerült megtartania. A másik nagy öröm volt, hogy újabb Nacra 15-ös egységek érkeztek Litkey Árpi vezetésével a Pöff bázisról, akikkel idén többször is találkozunk majd terveink szerint mind versenyeken, mind pedig közös edzésen. Így a “kicsik” külön osztályként 4 egységgel álltak már rajthoz. Ha hozzájuk vesszük még a 3 párost, akik nálunk Alsóörsön gyakorolnak, akkor végre elmondhatjuk, hogy úgy néz ki – idén rendes osztállyá lép elő a Nacra 15.

Versenyünkre a legjellemzőbb szó talán, hogy hektikus.

A srácok rosszul kezdtek. Nyilván év eleje van. Még nem versenyeztünk, pályán sem gyakoroltunk még idén, eddigi edzéseinken sajnos nem volt kegyes hozzánk az időjárás. Vagy túl nagy szél volt, vagy túl kicsi. Aztán szép lassan elkezdtek belerázódni a dolgokba. egyre jobban sikerültek a rajt előtti helyezkedések, maguk a rajtok és helyreálltak a hajó vezetések is. Sosiék többször dobtak el futam győzelmet borulás miatt. Joniék is épp összerázódtak a végére és szép vitorlázás után szintén egy hatalmas borulással búcsúztak a versenytől ám többször lépést tartva a nagyobb 18-as versenytársakkal.

Ami fontos, hogy ezeket a hibákat most nem kudarcként kell megélnünk, hanem építkezni belőle. Megtalálni a határainkat és még jobban begyakorolni, amit kell. Hajóvezetés, manőverek. Amit kiemelnék még, hogy a Nacra 15-ös fiatalok végig vitorlázták mind a 8 futamot a sok borulás és a kemény szél ellenére is. Kitartásuk önmagában siker és példamutató volt a felnőttek számára is.

Székely András Kengurunak köszönjük a verseny szervezését, Holló Dani gárdájának a rendezést, és gratulálunk a győzteseknek és helyezetteknek.

Megyünk tovább…

Lovi

Szöveg: Lovas Zsolt
Fotó: Dán Ágnes

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!