Kikötő
A Katamarán Suli kikötője – Alsóörs

A Katamarán Suli kikötője – Balatonalmádi

Balatonalmádi a Balaton észak-keleti partján fekvő, jelenleg 9500 fő állandó lakosú kisváros.

Almádit első alkalommal egy 1493-ban keletkezett, szőlő adás-vételéről szóló, latin nyelven írott oklevélben említik. Az írásos források szerint a fürdőélet 1874-ben indult meg Almádiban, ugyanis ez volt az első hivatalosan megnyitott szezon.

Almádiban jelentős sportélet zajlott már az 1880-as évek elejétől kezdve. Legkorábbi adat galamblövészetről tudósít. Későbbiekben a szezon nem múlhatott el egy-két úszó és atlétikai verseny nélkül. A tenisz kedvelt sport volt már 1896-ban, mint ezt egy levél tanúsítja.

1913-ban megalakult a Balatoni Yacht Club Almádi Osztálya. Első „klubházuk” a hajókikötőből kiágazó, egyszerű stégen álló, néhány négyzetméteres, fa házikó volt, mint ezt a képes levelezőlapok tanúsítják. 1925 augusztusában avatták fel a Káptalantól bérelt területen az új, ma is álló klubházukat. Az épület később államosításra került. Almádiban a vitorlássport nem volt oly mértékben meghatározó, mint például Balatonfüreden, vagy Siófokon. A korabeli meghatározás szerint Almádi családias, kedves, nem nagyvilági üdülőhely volt és a vitorlásélet is ennek megfelelően alakult.

A Katamarán Suli alapítói maguk is gyakori vendégei voltak a nyolcvanas évek vitorlás rendezvényeinek Balatonalmádiban. A gyerekek körében akkoriban az egyik legnépszerűbb rendezvény a Szobi Szörp Kupa ifjúsági vitorlás verseny volt, melynek épp az a Veszprémi Volán vízitelepe adott otthont, mely 2022-től a katamarán utánpótlás nevelés bázisa lett. Bártan állíthatjuk, hogy a kellemes nosztalgikus emlékek, csak jótékony hatással vannak napjaink vitorlázóira.

A Katamarán Suli kikötője közel 4.000nm területet szolgálja a vitorlás sport iránt elkötelezett látogatókat. A szinte a vízparton álló hangár épületben kapott helyet a klubszoba és a közösségi helység, a minden igényt kiszolgáló fiú és leány öltöző, a szauna és a sportszertár. Tőle északra helyezkedik el két faház, melyből a déli a Team Kaáli csapatát hívatott kiszolgálni, míg az északi a Katamarán Suli táborozóinak és a Nacra Falka versenyzőinek nyughelyét biztosítja. Természetes, hogy egy kikötőből nem hiányozhat a katamarán sólya, a 4 tonnás daru és a kültéri vizes blokk sem. A majd 1.500 nm füves terület pedig kiváló lehetőséget biztosít a szélmentes napok szabadidőd tevékenységeinek.

Team Kaáli kikötő – Katamarán Suli
8220. Balatonalmádi, Neptun utca 13.

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!