Katamarán Suli tábor 2020. augusztus 10-14. negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2020. augusztus 10-14. negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2020. augusztus 10-14. negyedik nap 2000 1330 Katamarán Suli

CSÜTÖRTÖK – amikor a meleg sem csökkent, és a lelkesedésünk sem 🙂

Ma is a szokásos reggeli melegre gyülekeztünk, úgy tűnik ez a hét már csak ilyen. És már mondanunk sem kell, hogy gyenge keleti szellő fogadott minket ismét. A napi rutin egyre zökkenő mentesebben megy annak ellenére is, hogy a mini katamarán palánták nagyon komoly létszámmal vannak jelen a héten, és az ő figyelmük is lankad. Ugyan fizikailag nem vagyunk megterhelve, hiszen nagy szél nincs, de a meleg és fülledt idő is eléggé lemeríti a szervezetünket.

A Lili torna, a hajó felszerelés, a tízórai ma rapid volt, így sikerült jó időben vízre mennünk. Nekiláttunk a szokásos bemelegítő félszélnek, majd megtámadtuk a kreutz bóját is, és előkerültek a gennakerek is. Ilyen gyenge szélben a hajóvezetés majdnem, hogy nehezebb, mint erősebb szélben, hiszen nehéz megtalálni a megfelelő szögeket a kis hajókkal. Azonban a srácok kis külső segítséggel remekül veszik ezt az akadályt – nagy büszkeség ez nekünk így a negyedik napon.

A vízen töltött programot ma változatosabbá tettük egy túrával a víz közepe felé, majd a pályára visszaérkezve jöhetett a hűsítő fürdő. Szükség is volt rá, egyre melegedett a levegő hőmérséklete. Miután kipancsoltuk magunkat és eléggé le is hűltünk, a partra vettük az irányt és nekiláttunk az ebédnek. Zöldségleves volt tésztával utána saslik fűszeres burgonyával és friss salátával. Ma nem volt ellenvetés, mindkét fogás szó nélkül tűnt el a pocakokban. Végre 🙂

Az árnyékos csendes pihenő közben páran végig futották a Magyar Vitorlás Szövetség minősítési szintjeihez szükséges kérdéseket, illetve meg is válaszolták azokat ügyesen. A délutáni etapnak a jósolt nyugati szél reményében vágtunk neki, ám az nem olyan hamar érkezett, mint vártuk. A tegnapi sikeres rendezvényen felbuzdulva ma is belefért egy evezős verseny a Pilóta Kupa díjért. A kemény közdelem végére jöhetett az újabb egészségügyi fürdő, és mire ezzel is végeztünk megérkezett a várva várt frissülés.   Végre rendesen tudtunk vitorlázni a pályán, előkerültek a fekete gennakerek, haladtunk vele rendesen, majd forogtunk perdültünk – minden a legnagyobb rendben zajlott.  Jó volt látni, hogy többen felélénkülve csillogtatták a tudásukat.

A fentiek okán talán érthető, hogy miért sikeredett hosszabbra a csütörtök – de talán kijelenthetjük, hogy megérte, hiszen maximálisan kihasználtuk a rendelkezésünkre álló természeti lehetőségeket. Minden nap véget ér egyszer, és hát ma is eljött ez a pillanat. A szülők menetrend szerint érkeztek a csemetéikért, így a nap végi értékelés után útjára bocsátottunk mindenkit. Reméljük, pihennek a kis csibészek, hogy holnap újult erővel vághassunk neki, eheti táborunk utolsó napjának. Bízunk benne, hogy az égiek is kegyesek lesznek hozzánk, és remek szélben mutathatjuk meg a szülőknek a héten szerzett tudásunkat.

Fotó: Nyerges Kati

#KatamaránSuli
#TeamBlackJack
#RemekCsütörtök
#PilótaKupa

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!