Edzőtábor és NACRA – Lájer Admirális Katamarán kupa július 30. – augusztus 1.

Edzőtábor és NACRA – Lájer Admirális Katamarán kupa július 30. – augusztus 1.

Edzőtábor és NACRA – Lájer Admirális Katamarán kupa július 30. – augusztus 1. 2000 1500 Katamarán Suli

Előtte ismét egy 3 napos edzéssel melegítettünk és végre szerencsénk volt a széllel így két nap remek időben tudtuk tovább finomítani a hajóvezetéseket mind kreutzban mind bőszélben. Első nap még Földvár elé is ellátogattunk majd onnan vissza hosszú gennakeres menettel jöttünk haza.

Másnap kisebb pályán a bójavételekre fektettük a hangsúlyt, és ezek hátulütőire koncentráltunk és próbáltuk javítani a tipikus hibákat. Sajnos a verseny előtti napra elfogyott a szél, de így alkalom nyílt a hajókon levő kisebb nagyobb technikai problémák orvoslására. Nyár közepe és szünidő révén a csapat kicsit szétesett, így a versenyre már csak a Nacra 17-es egység Joni és Olivér nevezett be. Versenyen kívül Sosi és Lencsi jöttek el edző vitorlázni, úgy ítélték meg, hogy ez hasznosabb számukra. Sajnos a hétvége már nem sikerült olyan jól, mint az előző napjaink.

Szombaton változatos, de instabil körülmények között csak két futamot sikerült lebonyolítani a rendezőknek mielőtt a már szokásos délutáni zivatar / esővel haza nem érkeztünk.

Vasárnap aztán korábbra került a rajt az előre jelzett viharos nyugati szél miatt, amit késő délután az északi front váltott volna. Nos, ennek ellenére  csupán egy rövidített futamot sikerült kierőltetni a le-leálló szélben, aminek az iránya is folyamatosan változott attól függően, hogy honnan jelent meg egy-egy nagyobb felhő. Miután közelítettünk a délutáni időlimithez és a rendőr kollégák is jelezték, hogy hamarosan itt a várva várt zivatar, így a verseny befejezése mellett döntött Hegedűs Léna csapata. Így sajnos csak 3 futam sikerült a hétvégén.

Sajnos a fiúk nagyon nem voltak formában, gyermeteg hibákkal, fegyelmezetlenül versenyeztek, olyan sutaságokkal, amiket korábbi versenyeken már nem követtek el. Ezeket a dolgokat fejben kell javítani és akkor reméljük, minden a helyére kerül már.

Következő állomásunk ismét egy túra verseny, a híres-hírhedt Svert kupa, amire Zamárdiba látogatunk el, utána pedig már a bajnokság következik Balatonföldváron a szezon lezárásaként.

Szöveg és fotó: Lovi

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!