Katamarán Suli tábor 2020. augusztus 10-14. második nap

Katamarán Suli tábor 2020. augusztus 10-14. második nap

Katamarán Suli tábor 2020. augusztus 10-14. második nap 2000 1441 Katamarán Suli

KEDD – hajózás, borulás próba és a csomók napja

Álmos gyermeki szemek is érkeztek ma reggel a Katamarán Suliba, így kénytelenek voltunk némi reggeli tornát eszközölni, hogy a srácok felébredjenek. Lilla átmozgató gyakorlatai utána, gyors eligazítás következett, majd felszereltük a hajókat és ripsz – ropsz vízre szálltunk.

Gyenge délkeleti szellő fogadott minket, amiben jó pár kört megtennünk a bemelegítő félszeles pályán.  A társaság az első visszatérő sokk után egész szépen vitorlázott a gyenge szellőben. Látszott, hogy mindenki járt már nálunk, illetve ült valamilyen hajóban. Büszkeség, hogy gond nélkül sikerültek a fordulók is, ami a katamaránnal nem is olyan egyszerű mutatvány ebben a gyenge szélben.

Sajnos az idő nem volt túl kegyes, a szél leállt, ám ezzel megnyílt a lehetőség az első napról elmaradt borulás próba pótlására. Az egyre melegedő időben nem csak a gyakorlat volt szórakoztató, de a vízhűtés is jól jött a nebulóinknak.  Miután mindenki bemutatta, hogy is kell a borulás – visszaállítást szakszerűen kivitelezni, némi pancsizás után a kikötő felé vettük az irányt.

Partot érve következhetett az ebéd. Mára hideg gyümölcsleves és sült csirke volt a menü, persze zöldséges rizzsel és céklával. Bár a fehér pólók megszenvedték a mai étkezést, de a csemeték jól laktak.

A klímaváltozás szinte minden nap érezteti a hatását a Katamarán Suliban is. Sajnos az ebéd utáni csendes pihenő alatt menetrend szerint érkezett a délutáni zivatar cella, amin látszott, hogy komolyabb lesz, mint a tegnapi. A hőmérséklet már nem volt olyan meleg, így a szélnek és az esőnek minden esélye megvolt, hogy beússzon a víz fölé. Be is jött, esett mintha dézsából öntötték volna, így a délutáni etapunk egy kis csomózással kezdődött.

Mindenki megtanulta és be is mutatta a 4 alap csomót, ami a heti vizsgafeladat része – ezen tudás nélkül úgysem engedünk el senkit a Katamarán Suliból.  Mire ezzel végeztünk az eső is elállt és a vihar jelzés is alább hagyott így gyorsan vízre szaladtunk még egy órácskára kihasználva a lehetőséget még egy kis vitorlázásra. Néhány vidám kört sikerült megtennünk, mire ismét a partra kellett indulnunk, lévén elég későre járt.

A viszonylag gyors leszerelés utáni értékelés sem maradhatott el. A negatív rekordot – ki gondolta volna felnőtt fejjel – a leves vitte el, míg az abszolút pozitív hős a délutáni vitorlázás lett.

Holnap – reméljük – szerencsésebbek leszünk a trópusi időjárással és egész nap szelhetjük a habokat.

Fotó: Nyerges Kati, Lovi

#KatamaránSuli
#TeamBlackJack
#TrópusiIdőjárás

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!