Katamarán Suli haladó (nagykamasz) tábor 2023. június 19-23. ötödik nap

Katamarán Suli haladó (nagykamasz) tábor 2023. június 19-23. ötödik nap

Katamarán Suli haladó (nagykamasz) tábor 2023. június 19-23. ötödik nap 1600 1064 Katamarán Suli

Végre a szél napja!

Ahogy tegnap elterveztük, úgyis lett – mára megérkezett a szél. A hőség ugyan nem csillapodott, de a tudat, hogy ma tudunk vitorlázni, mégis csak enyhítette egy kicsit ezt “kínt”.
A reggeli torna és gyors öltözés után vízre is szálltunk.

Ugyan még nyugatias szellő lengedezett, de a meteorológiai oldalakon reggel óta látszott a közeledő északi szél. Megkezdtük a feladatainkat, miközben egyre-egyre szelídült a nyugati szél, és nagyokat lengett. Ez már egy jó jel volt. A szemfülesebbek már figyelték a magas fákat, és a parti zászlót is. Éééés végre….átfordult és megérkezett a várva várt északi szél.

Ahogy az lenni szokott az eleje picit erősebb is volt. A héten a szélcsendes időhöz szokott kezeknek hirtelen kellett átállniuk a gyors hajózásra. Persze volt olyan, hogy a hirtelen jött nyomásokat nem sikerült lereagálni….itt jöhetett jól, a korábban begyakorolt hajóállítás tudománya.

A mai menüben a tojásleves nem nyert, ellenben a sültkrumplis búbos csirke elfogyott. Ebédszünetben a Team Kaáli csapata verseny katamaránjának ledaruzása színesítette a programot. Aki még nem látott hasonlót, annak nagy élmény egy ilyen hajó testközelsége.

Miután kettőre vártuk a szülőket így nagy lazsálásra nem jutott idő, újra hamar kihajóztunk és megmutattuk a tudásunkat a már igencsak frissen fújó szélben. Mindenki nagyon szépen vitorlázott, suhantak a mini katamaránok rendesen. Végre haladtunk, mosolyogtunk és nem szenvedtük a kánikulát. Partra érkezés után szépen elpakoltuk a hajókat, és összegyűltünk egy kis “díjkiosztóra”. Felöltöttük a Katamarán Sulis ajcsi pólót és a szülőkkel közösen beültünk a hangárba.

Mindenki megkapta a tudásának megfelelő oklevelet és MVSZ füzetkét, illetve jó szokásunk szerint kiosztásra került a Lego katamarán, amit most Samu vihetett haza.

Sajnos nem sok lehetőségünk volt vitorlázni a héten, de igyekeztünk megragadni minden lehetőséget. Reméljük ettől függetlenül mindenki jól érezte magát.

Folytatás a Kékszalag után!

kép és szöveg: Lovi

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!