Katamarán Suli 2023. július 24-28. – haladó (kiskamasz) első nap

Katamarán Suli 2023. július 24-28. – haladó (kiskamasz) első nap

Katamarán Suli 2023. július 24-28. – haladó (kiskamasz) első nap 1600 1015 Katamarán Suli

A tábor első napja a szokásos izgalmakat tartogatta: az, hogy melyik héten milyen társaság jön össze, mindig izgalmas. Ezen a héten már a zömében ismerős névsort látva biztosak voltunk abban, hogy egy nagyon eleven kiskamasszal társaságában töltjük a hetet!

A hétfői napot jó szokásunkhoz híven ismerkedéssel, a biztonsági felszerelés (mentőmellény, bukósisak) kiosztásával kezdtük, majd úszópróbát tartottunk, hiszen biztosnak kell lennünk abban, hogy mindenki biztonsággal közlekedik a Balatonban.

A feledékenyebbek kedvéért átbeszéltük a hajó részeit és felszerelésének módját. Az elismerés jár, nem ment rosszul, hiszen sokak számára ismerősek már a Topaz 12-es és 16-os hajók. A manővereket áttekintését követően megérkezett a mai ebéd: a csontleves, rántott hús és sült krumpli a nap végi értékelésnél is mindenkinél kedvencként szerepelt. Köszönjük!

Ebéd után a szokásos csendes pihenő (ami zömében nem csendes és nem pihenő) zajlott, tejes vagy tejmentes kávéval az oktatóknak és röpivel, pingponggal, fa alatti hűsöléssel a nebulóknak.

A nap izgi része még ezután következett: a 17 csomós szélben reffelt vitorlákkal vízre szálltunk a Nacra Falka tagjainak segítségével, akik olykor kezükbe ragadták a kormányt a biztonságosabb haladás érdekében. Az elején tisztes távolságból, majd egyre bátrabban követték egymást a kis hajók. Amikor a haladás már ment, fordulásokat és perdüléseket gyakoroltunk.

Ebben aztán annyira el is fáradtak a csemeték, hogy előbb gondoltak a rájuk váró uzsonnára, mint a hajók elpakolására. A napot a szokásos értékeléssel zártuk, a jelek szerint príma napot tudhatunk magunk mögött.
Izgatottan várjuk a hét további részét, a jelek szerint hasonlóan izgalmas lesz!

Kép és szöveg: Nyerges tanárnő

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!