Katamarán Suli tábor 2020. július 13-17. első nap

Katamarán Suli tábor 2020. július 13-17. első nap

Katamarán Suli tábor 2020. július 13-17. első nap 2560 1517 Katamarán Suli

Hétfő – ismét telt házzal dübörög a Katamarán Suli Alsóörsön.

Eheti táborunk első napja a megszokottaknak megfelelően kicsit később 9:00 órakor vette kezdetét. Meglehetősen sokan jelentkeztek a táborunkba, és az itt alvós arány is komolyra kerekedett, így ennek megfelelő oktatói gárdával készültünk mi is.

Az alapvető helyismereti szabályok, kölcsönös viselkedési elvárások bemutatása után sor került az ismerkedésre, majd élőben felmértük a gyermekek úszástudását. Az már hamar kiderült, hogy a héten sem fogunk unatkozni, hiszen francia, német és osztrák csemeténk is akad a hazai nebulók mellett. Ráadásnak többen régi ismerősök – ez ugye legalább akkora előny, mint kihívás. Mire bejártuk a telepet, tízóraiztunk, kicsit ismerkedtünk a katamaránokkal, és huss, máris elrepült a délelőtt.

Az ebédre kapott lencseleves, illetve a szilvás gombóc gyorsan eltűnt, így bátran kijelenthetjük, hogy elnyerte a gyermekek tetszését. Az ebéd után pihenés és némi játék következett majd elkezdtük felszerelni azokat a topáz 12 es és 16-os katamaránokat, amelyekkel ma vitorlázhattunk.

A srácainkat a Katamarán Suli felszereléseibe csomagoltuk – mentőmellényt, bukósisakokat és lycra mellényt húztunk rájuk – melyek kötelező biztonsági elemei a katamarán oktatásnak. Akadt, aki a hűvösebb időjárás okán neoprén ruhába bújt, így az igazi. Az ügyesebbek maguk, a kisebbeket az oktatók részesítették napkrém bevonatba, majd három motoros kíséretében kihajóztunk.

Barátságos szélben vitorláztunk ki a kikötő előtti nyílt víz területre és ismerkedtünk a vitorlázás rejtelmeivel, miközben a srácoknak lehetőségük nyílt a borulás, majd hajók visszaállításának gyakorlására is. Amint az úszás tudás ellenőrzése, úgy ez is az első napi program kötelező eleme. Nem csalódtunk, vidám kaland lett némi tengeralattjáró elemekkel vegyítve.

A vízről kiérve felfaltuk a napi gyümölcs adagot, majd elpakoltunk a mini katamaránokat. Na, ilyen rend sem volt még a kikötőben hétfő este, le a kalappal srácok!

Persze, ahogy az már felénk lenni szokott, kölcsönös értékeléssel zártuk a mai napot és búcsút vettünk egymástól, de csak holnapig.

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!