Katamarán Suli tábor 2020. július 13-17. negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2020. július 13-17. negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2020. július 13-17. negyedik nap 2560 1435 Katamarán Suli

Csütörtök – egy gyenge hidegfront kihívásai

Ez az utolsó előtti napunk. Tanítványaik már szinte maguktól felszerelnek és vízre is szállnak. De ez is volt a célunk.

A reggeli pontos a találkozás rendben volt, hiába na, a nevelő hatású erősítő gyakorlatok segítenek az idő érzékelésében. Ezt követően jöhetett a bemelegítő tornasor a fűben, melyet ma Dóra vezényelt le. Viszont a hűvös időre való tekintettel elmaradt az úszás és egyből a hajókhoz haladtunk felszerelni.

Megismerkedtünk elméletben a viharjelzéssel, a motoros mellé állással, a vízből mentéssel és az alapvető útjog szabályokkal is. A felszerelés – csütörtöki nap lévén – már elég jól és önállóan ment. A szél délelőtt meglehetősen erős volt ezért a kicsik a parton maradtak, és váltott műszakban tanultunk. Az uzsonnázás és a beöltözést követően pedig már vízre is szálltunk.

A folyadék bevitel sem maradhatott el – az oktató teremben, a mini katamaránon és a kikötőben is folyamatos itatás zajlik. A vízen a szokásos kalandok folytatódtak, persze ismét váltott legénységgel. Igyekeztünk minden kérést teljesíteni. Többen borultak is, de ezúttal nem szándékosan, hanem spontán a szél segítségével. Majd még épp időben kikötöttünk, így jöhetett a jól megérdemelt ebéd.

Az ebéd ma tárkonyos csirke raguleves volt, amit Bolognai spagetti követett. Eltűnt mind.

A csendes pihenőt tollas labdával, pingponggal, focival, kézilabdával és kártyázással töltöttük el. Közösen gyakoroltuk a négy alapcsomót, ami nélkül nincs Katamarán Suli.

Délutánra felmelegedett az idő és némileg csendesedett a szél is. A délelőttihez hasonlóan kevesebb hajóval vitorláztunk, de már a kisebbek is kiszabadultak a vízre – és hát ma sem unatkoztunk. A félszelezést cirkálás és hátszelezés követte. A délutánra borulás már nem jutott szerencsére.

A visszacsatolás után érzékeny búcsút vettünk egymástól. Pénteken a tábor utolsó napja következik, melynek délutánján megmutatjuk a szeretteinknek, mit is tanultunk a héten.

Fotó: Nagy Erik

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!