Katamarán Suli tábor 2020. július 13-17. ötödik nap

Katamarán Suli tábor 2020. július 13-17. ötödik nap

Katamarán Suli tábor 2020. július 13-17. ötödik nap 2560 1702 Katamarán Suli

Péntek a tábor zárónapja – szellő és némi erősödés

Sajnos ma reggel nem nagyon fújt a szél, de azért teszteltük a srácok tudását és vitorlázni is tudtunk. Ugyan az idő kicsit hűvös volt, de szerencsére volt elég vízhatlan ruha és neoprén, így végül szinte senki sem fázott. A nap végén pedig értékeltük és jutalmaztuk a heti teljesítményeket.

Péntek reggelre a Katamarán Suli tanítványai már cseppet lefáradtak és voltak akik kissé meggyötörten érkezetek ma reggel. Azért csak a lovak közé csaptunk: Anna és Szandi reggeli ébresztő átmozgató gyakorlatokra késztette a srácokat, bízva abban, hogy lélekben is megérkeznek hozzánk.  Felszereltük a kis katamaránokat, letesztelve azt, mennyire is önállóak ebben a jártasságban a gyerekek. Cirkáló és hátszél pályán vitorláztunk ma és volt, aki már a gennakerezés rejtelmeivel ismerkedett. Na, ez mind semmi! Barni James és Bence életmentő akció keretében mentett meg a Balaton hullámai közül egy újszülött fiókát. Kivitorláztak vele, felmelegítették, majd hosszas tanakodás mellett az epres müzli mellett voksolva megetettek.

A meglehetősen aktív délelőttöt követően az étkezésre helyeztük át a hangsúlyt. Az ebéd ma zöldségleves és Saslik volt. A csendes pihenőt pingponggal, madármentéssel, focival, tollassal töltöttük ki.

Délutánra szülői bemutatót terveztünk, és szerencsénkre a szél is feltámadt, így a gyerkőcök megtudták mutatni szüleiknek mire is képesek egy vitorlás hajó fedélzetén. Három motorossal és egy 50 lábas vitorlással készültünk a nagy érdeklődésre, mely meg is mutatkozott. Öröm volt nézni a szülőket, ahogy ügyes csemetéikben gyönyörködtek. Biztos maradtak volna még a vízen, de elérkezett a tábor zárás és a díjkiosztó ideje, így megtámadtuk a partot.

A Katamarán Suli a Magyar Vitorlás Szövetség által akkreditált intézmény, és ennek keretein belül minősítjük is a tanítványainkat. Az oklevelek, a Black Jack makettek és a Katamarán Suli pólók mellett kiosztásra került a heti különdíjunk, egy Lego katamarán is, melyet a fiatal kis Emma nyert el, mivel megítélésünk szerint a héten ő fejlődött a legtöbbet önmagához képest.

Köszönet a szülőknek, hogy féltett kincseiket, a gyermekeket ránk bízták. Elismerés jár a srácoknak, hogy remekül tűrték, a változatos időjárási viszonyok kihívásait. Ez a hét nem lehetett volna ilyen sikeres, ha nincs velünk Gabó, Lovi, Marci, Kati, Kinga, Lilla – hálásak vagyunk érte.

Összességében remekül telt ez a hét is a Katamarán táborban, reméljük, hogy a legtöbben hamarosan visszatérnek hozzánk!

Fotó: Nagy Erik

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!