Katamarán Suli 2024. július 22-26. – haladó (kiskamasz) második nap

Katamarán Suli 2024. július 22-26. – haladó (kiskamasz) második nap

Katamarán Suli 2024. július 22-26. – haladó (kiskamasz) második nap 2000 1330 Katamarán Suli

A második nap nem csak a szokásos nyári meleg folytatódott, hanem a tanulás és a szórakozás is. Az előrejelzés közepesen erős szelet és kellemesen meleg levegőt jósolt és a meteorológusok, akiknek ez a szakmája, ma sem tévedtek. Szokásunknak megfelelően laza nyújtó, átmozgató gyakorlatokkal öntöttünk lelket tanítványainkba Szabolcs vezetésével, aki amúgy elhivatott testedző. A melegre való tekintettel kicsit elméletiztünk a szélről, haladási irányokról, manőverekről, majd még a tízórai előtt sebesen felszereltük a kicsi katamaránokat, melyek mellé három nagyobb is csatlakozott.

A délelőtt folyamán szinte mindenki hajóba került a meglehetősen friss szélben, jó szokásunkhoz híven a nagyok most is patronálták a kicsiket. Az északi szélben félszeles gyakorlatokat követően a vitorlázók már újabb kihívásokkal szembesültek: kisebb túrára került sor. A legtöbb egység bemutatta, hogy nem is olyan nehéz dolog ez. De mivel ez már a délelőtt végén történt, a koncentráció kissé alábbhagyott, így néhányan borulással színesítették a srácok a napot. Ezerrel ment az egytalpazás, amikor a hajó egyik teste már csak súrolja a víz felszínét. A sebesség, a hullámok és a hajó szürreális találkozás miatt felfröccsenő víz hatására pedig még a fürdés sem maradhatott el. Elérkezett a dél, így a kikötő felé fordultunk, ahol már várt ránk az ebéd.

Az első fogásnak tálalt karfiolleves leves gyorsan eltűnt a tányérokból. A másodiknak érkezett brassói aprópecsenye és hasábburgonya hasonló sorsra jutott. Ezt követően oktatóink méltó szavakkal illették a délelőtti vitorlázó teljesítményeket. Az ebéd után fagylalttal hűtöttük le a kedélyeket, majd a meleg további enyhítése végett az árnyékban pihiztünk és játszottunk a Katamarán Suliban fellelhető parti játékokkal, úgy mint tollas, focilabda, pingpong, fitball, csócsó. Ezt újabb vitorláselmélet követte, ahol a manőverek és a meteorológia alapjait ismertettük.

Délután is eljött a vízreszállás ideje, a beöltözést követően kihajóztunk nyolc hajóval. A szél ezúttal is kegyes volt, fújt rendesen vagy 10 csomó és emiatt jelentős számban alakultak ki akciók. A tegnapi borulás gyakorlatokat ma tovább finomítottuk, bár a hajók visszaállítása néha küzdelmes volt.

Sajnos ma is elérkezett az a pillanat, mikor ki kellett jönnünk a Balatonból. Megtámadtuk a kikötőt, kiemeltük a kis katamaránokat majd leszereltünk. Az értékelés nem maradhat el, ahogy a müzlivel és gyümölccsel dúsított közös értékelés sem. Szerdán nem flancolunk, viszont annál többet halzolunk. Sziasztok!!

Szöveg: Gabó
Fotó: Nyerges tanárnő

#KatamaránSuli
#TeamKaáli
#NacraFalka
#Balatonalmádi

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!