2016. augusztus 22-26. Harmadik nap

2016. augusztus 22-26. Harmadik nap

2016. augusztus 22-26. Harmadik nap 1024 681 Katamarán Suli

Szerda – tiszta erőből NYÁR! Fürdés, Balaton, versengés, vidám hangulat – mi kellhet még egy csemete táborhoz? Talán pár remek kis katamarán – nekünk ez is megadatott.

A reggeli kelés egyeseknek már nehezen ment, amit meg is értek. Egész nap a levegőn vagyunk, napsütésben a Balatonon – kihúzza az embert a jó levegő. Így talán nem olyan nagy bűn, ha akadtak, akik késve érkeztek a mai programra. Szokás szerint néhány lépték helyes fekvőtámasszal a dolgot el is rendeztük, majd mentünk a stágre Reni tornára. Remek ötlet volt a korai napsütésben a vízparton átmozgatni a nebulókat – külön köszönet érte.

A reggeli csak ezt követően érkezhetett, ahogy a srácok ma említették, „pudingos csigát dobott a gép” – na és milyen jól tette. Egyszerűen imádták. Motiváltan frissen és jól lakottan szereltük fel a hajókat, majd suhantunk is ki a vízre. Annyi szél még éppen volt, hogy kiértünk apályára, ám a gyakorlatokat már leállóban végeztük. Bemutatásra került a fordulás és a perdülés, majd kiváló borulás és visszaállítás következett. Jutott bele néhány roppant szórakoztató elem is – de ezt csak halkan merem leírni. Levezető jelleggel kiváló versenyt tartottunk hibrid meghajtással. Ez a szó napjainkban úgy is menő – a Katamarán Suliban most az evezéssel kombinált szélmeghajtást jelentette.

Jól megérdemelt ebéd következett lencseleves és bolognai spagetti formában, ez utóbbit az álvegetáriánusok is befalták – ennyit az elvekről. Az ebéd utáni csendes pihenőre már szükség volt az árnyékban. Kicsit kezdik érezni a fiatalok az egy hetes vitorlázás hozadékait. Itt lettem figyelmes egy újabb átváltási arányra – egy piros nagy babzsák ér három kéket. Ám három kék babzsák kiváltható öt akna fedlap párnával is. Nem semmi gondolkodás, talán már érthető, hogy miért is szeretne üzletember lenni, aki ezt levezette. Csak titokban jelzem – neki még nincs otthon babzsákja ám.

A délután a frissülő nyugati szélben ismét a vízen találta a lelkes palántáinkat. A kötelező elemek közül most a vízből mentés került sorra. Persze nem egymáson gyakoroltunk, a bajba jutott vízi lasztit, mentőmellényt és az éppen arra sodródó úszó deszkát kellett megmenteni, majd a motoroshoz szállítani. Az akció jól sikerült, sőt, addig forrósodott a helyzet, hogy önkéntes kimentendő alanyok is egyre többen lettek a Balatonban.

A helyzetet kezeltük, majd a leálló szélben egy újabb hibrid futamot tartottunk. Azt gondolom, az evezéssel sem lesz gond, kiváló sebességet értek el a legényeink.

Egyszer a versengésnek is vége szakad, így jártunk mi is.  Elpakoltuk szépen a kis bárkákat, megbeszéltük a napi eseményeket, majd nassoltunk egy keveset. Uzsonnára „gömb ízű narancs” és csíkos jégrém jutott, meg egy kis felmosás a kiborított kulacs okán. Nos, így zajlott ez a vidám szerdai nap a Katamarán Suliban.

Kép: Liszi Renáta és Rozsda

http://yogaartphoto.com

https://www.facebook.com/renata.liszi?fref=ts

Szöveg: Rozsda

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!