2016. augusztus 22-26. Negyedik nap

2016. augusztus 22-26. Negyedik nap

2016. augusztus 22-26. Negyedik nap 1024 681 Katamarán Suli

Csütörtök – napsütés és túravitorlázás a Hajógyári Öbölben. Kalandpark Tihanyban és fürcsi a Balatonban távol a strandolóktól – mit is mondhatnék, pazar ez a csütörtök.

Sokan nem is sejtik, milyen remek a Balaton akkor, ha a turisták jelentős része hazatér, és itt marad a tó a maga csodájában az igazi fanatikusoknak. Ezek lennénk mi, akik reggel vagy este, tavasszal avagy ősszel, de mindig találunk benne újabb és újabb felfedezni valót.

Napfényes reggel virradt ránk, és mivel Reniben tombolt az energia, ezt úgy érezte, a kis csapatunknak is át kell éreznie. Így nincs mese, ma roppant aktív reggeli átmozgatásban lehetett részünk, némi amerikai focit idézős stílusjegyekkel.  Persze ha már megdolgoztak érte a nebulóink, reggeli is érkezett. Ma helyben sütött, még meleg kiflikben kaptuk a jó képű sonkás szendvicseket.

Majd rapid módon felszereltünk és ezt egyből értékeltük is. A csapat remek, a hajó felszerelés hibátlan, irány a Balaton. Szerencsénk volt, a reggeli keleti szél kitartott ebédig, így egészen az öreg tihanyi kikötőig merészkedtünk szerény méretű, ám gyorsjáratú katamaránjainkkal. A reggel kirobbantott versenyzési láz ide is kihatott, és csini páros mérkőzések alakultak ki a haza úton.

Ebédre épp leparkoltuk a verdákat és kiéheztetett bendővel támadtuk meg a Hajógyári Kikötő remek éttermét. A mai ebéd fenséges volt – és ez csak egy idézet a sok elégedett gyermeki visszajelzésből. A menü önmagáért beszélt – őszibarack krémleves melyet tejszínes csirkemell csíkok követtek párolt rizzsel. Még leírva is étvágygerjesztő, hát még az íze…

Délutánra a szél visszavett az erejéből, így motorosra szálltunk. Irány Tihany, az erdei kalandpark, ahol újabb vidám, perceket szerezhettünk egymásnak. A haza úton meglepetés várta a nebulóinkat, – nem is olyan messze a parttól megálltunk, és úszva kellett megközelíteni a partot. Volt sikere a meglepetésnek.

Persze a délután ma is elérkezett, ami annyit jelentett, hogy hajóelpakolás és értékelés. Közben fontos információkat tudhattunk meg a tanulóinktól. Lehet egy nap alatt is házasodni, avagy a barátnőre úgysem kell költeni, a feleség pedig ugye főz magára – hmm, hogy ezeket honnan tudják?!

De természetesen a nap eseményeit komolyan is áttekintettük, miközben jégkrémet és dinnyét falatoztunk.  Ez az egyik legjobb nap volt a héten – ez a közös véleményünk. Holnap péntek, és ha az időjárás is engedi, megmutatjuk a tanultakat a szeretteinknek.

Kép: Liszi Renáta és Rozsda

http://yogaartphoto.com

https://www.facebook.com/renata.liszi?fref=ts

Szöveg: Rozsda

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!