2016. augusztus 22-26. Ötödik nap

2016. augusztus 22-26. Ötödik nap

2016. augusztus 22-26. Ötödik nap 1024 681 Katamarán Suli

Péntek – a Katamarán Suli utolsó napja, nem mellesleg egyben a szezon utolsó aktív táboros eseménye is. Továbbra is sziporkázó idővel, hihetetlen motivált csemetékkel és persze szülői bemutatóval telt.

Ma sem indult másként a napunk, mint ahogy egy szokványos Katamarán Suli reggel kezdődik. Talán egy kicsit bensőségesebb volt így egy hét után a reggeli torna, és több volt már benne az egymás iránti tolerancia is. De lehet, hogy ez csak nekem tűnt így. Reni mindenesetre ismét változatos és egyben nagyon hasznos programot valósított meg a nebulókkal.

A pénteki menü egész nap igazán ízletesnek ígérkezett, reggel máris a meggyes túros csiga akadt a kezeink közé. Ez a tekercs nem csak szép, de nagyon finom is – tudtam meg az egyik falánk nebulótól, és nem volt vita közöttünk. Megettünk mindent, amit csak lehetett, majd siettünk felszerelni. A reggeli keleti szél csábítóan lengedezett, és mi ki szerettünk volna használni a benne rejlő lehetőséget. Hajószerelés közben a maradék időjárási ismereteket is leellenőriztük, illetve a genakker használat is áttekintettük, Mint később kiderült jól tettük, mert ma nyílt lehetőségünk a használatára.

Srácaink szépen felöltöztek, naptejjel bekenték a testük kiálló részeit, majd megtöltött kulacsokkal lelkesen szálltak vízre. Ez is, ahogy az egyéb alap manőverek, kiválóan mentek nekik. Kicirkálni egy katamaránnal a Hajógyári Kikötőből nem semmi feladat, és többen oldották meg sikerrel a kihívást. Persze a félszeles pálya azért több sikerélménnyel kecsegtetett, no meg a bőszeles vitorla is ott lapult a hajókon. A bemelegítő körök után elő is vettük a kis fekete vitorlákat, melyek révén az amúgy sem lassú bárkák tovább gyorsultak. Öröm volt nézni őket, csuda ügyesek.

Ebédre épp, hogy kiértünk a partra, de ez most nagyon hangulatos és ideális vitorlázó délelőtt volt. Az ebéd méltó volt a Hajógyári Kikötő éttermének híréhez, és az egyre növekvő elvárásainknak. Rántott sertésszeletet kaptunk törtburgonyával, melyet gyümölcsökkel zártunk. Az egyik tanítványunk édesanyja lepett meg minket ízletes barackokkal és nektarinnal. Jól is jött a csendes pihi idejére.

Délután nyílt napot tartottunk, a meghívott szülőknek mutattuk meg a héten megszerezett ismeretetek. Szelíd keleti szélben csúsztunk ki a kikötő előtti pályára, mely elég közel volt a mólóhoz. Apukák és anyukák innen jól láthatták a kis katamaránokat, illetve a fedélzetükön a porontyaikat. Persze ma is volt felnőtt motorcsónakos vizit, mert hát ugye nem is mi lennénk, ha nem mutatnánk be pár borulást testközelből a szülőknek. A vidám családi hajózást követően leszereltünk, elpakoltunk és befaltuk az uzsikat.

Közben szépen felöltöztünk díjkiosztós ruházatba, majd átadásra kerület az elismerések. Volt itt mosoly, taps és öröm, mindkét oldalon. Nagyon hálás vagyok munkatársaimnak, Botinak, Zacsinak és Reninek a kiváló munkáért, és nagy kalappal nekik a vitorlás versenyeken. Köszönöm a türelmes és kitartó nebulóinknak a heti figyelmet, és szüleiknek a bizalmat irántunk.

És bár az idei Katamarán Suli klasszikus táboros évad lezárult, az aktivitásokból úgy tűnik, lesz még folytatás akár már az idén.

🙂

Kép: Liszi Renáta és Rozsda

http://yogaartphoto.com

https://www.facebook.com/renata.liszi?fref=ts

Szöveg: Rozsda

 

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!