2016. Július 18-22. Ötödik nap

2016. Július 18-22. Ötödik nap

2016. Július 18-22. Ötödik nap 1540 1024 Katamarán Suli

Az első tábor véget ért

Fantasztikus egy hét van mögöttünk, de szerencsére a mai napra is jutott meglepetés, és szél is a Katamarán Suliba. Már kora reggel alig fért a csapat a bőrébe, mivel a vizsga és a szülői bemutató is mára maradt.  A változatosság – és a meglepi – kedvéért ma reggel „Boti torna” volt a kezdő műsorszám, és mint utólag kiderült, komoly sikerrel. Ezt követte egyből a háromszög pályán történő úszás, ahol is az első jelnél döbbenet lett úrra a nebulóinkon. Felbukkant egy SELLŐ a Balaton hullámai közül. Egyesek szerint emberevő volt, mások szerint a Luca, de volt olyan kicsi palántánk is, aki szerint igazából sellő a Luca csak néha tanít is gyerekeket. Szó mi szó, kiválóan illett a felfújható cápák és karikák közé a fantasztikus színekben pompázó roppant csini sellőnk.

A jól megérdemelt testmozgással járó reggeli meggyes túrós csiga képében köszöntött ránk, most épp bodzás limcsi társaságában. Ebből mindig viszünk magunkkal a vízre is, mindenki a maga kulacsában – kell a folyadékpótlás délelőtt és délután is.  Tettünk néhány újabb lépést az időjárás elemzés terén, majd hajófelszerelés vizsga következett. Akadt necces helyzet is, de mire eljött a vízre szállás ideje, mindenki sikeres bemutatót tudhatott maga mögött. Ebéd előtt még belefért néhány kör a Hajógyári öböl selymes vízén, majd habzsolni indultunk.

Nem érzem túlzásnak a jelzőt, mert az alig húsz fős csapatunk, több mint harminc adag rántott husit falt fel a Hajógyári Kikötő kiváló konyhájának termékeiből. Eleve tudtuk, hogy ez fincsi lesz a lencseleves után, na de hogy ekkora sikere lesz, az álmainkban sem szerepelt. Nagyon köszönjük.

A szieszta idejére a szülők is megérkeztek, hiszen a mai nyílt napra sok-sok szeretettel hívtuk meg őket. Kezdetekben a partról, majd a motorosokból testközelből is meggyőződhettek arról, hogy a Katamarán Suliban valós értékteremtés zajlik. Előkerültek a bőszeles vitorlák is, és egyre messzebbre merészkedtünk. Ha pedig már nagyon melegünk támadt, egy rögtönzött borulással rendeztük a hőháztartásunkat a fedélzeten.  Igazán jól eső érzés volt látni a szülők örömét, ahogy csemetéik büszkén mutatják meg nekik a héten tanultakat. Ilyenkor érzem úgy, hogy már megérte megalapítani a Katamarán Sulit.

Sajnos egyszer minden remek kaland véget ér, így jártunk mi is az idei első táborunkkal. Kihajóztunk, leszereltünk, majd tanulóinkkal kölcsönösen kiértékeltük az elmúlt egy hét eseményeit. Tanulságos volt, azt mondhatom. A díjkiosztó már a szülők társaságában zajlott, naná, hogy kiváló hangulatban.

Igazán hálás vagyok mind a szülőknek, mint a nebulóinknak a z elmúlt egy hét élményeiért.

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!