2016. Július 18-22. Negyedik nap

2016. Július 18-22. Negyedik nap

2016. Július 18-22. Negyedik nap 1540 1024 Katamarán Suli

Szép az élet – hiszen vidám csemetékkel szikrázó napsütésben virradt ránk a reggel. A változatosság kedvéért most a reggeli úszással kezdtünk, és csak ezután következett a már méltán népszerű „Luca torna”. Annak ellenére szeretik a csemetéink, hogy olykor a fű is füves, a víz is nedves és, és, és – minden bajuk van, ha tíznél több fekvőtámasz szerepel a listán. Pedig hát ugye a mai elektronikai kütyükkel dúsított életükben fokozott szerepet kell, hogy kapjon a testmozgás.

Mára szalámis szendvicseket kaptunk reggelire friss kiflikben, mely olykor felülírta a müzli fanatikus elképzeléseket is. A nyami után időjárás elemzés várt ránk Boti előadásában, melybe egyre aktívabban tudtak bekapcsolódni a nebulóink. A Vitorlázeum, a Vitorlás étterem tetőterében helyet kapó interaktív vitorlás kiállítás állandó eleme a Katamarán Suli szakmai programjának, melyre ma délelőtt került sor. Ahogy az már felénk lenni szokott, a Bravo Boats támogatásának köszönhetően két motorossal suhantunk át a kiállításra. Naná, hogy közben ismét motoros teszteltünk, volt hogy menet közben, és megesett, hogy a kikötőben. A múzeum ismét magával ragadó programnak bizonyult. Lehetőségünk volt kipróbálni a vihar szimulátort, áttekintettük a Kékszalag történelmi hajóit. Megtanultuk az alapvető csomókat, olykor még oszlopra is sikerült rádobnunk a hurkot, és faragtunk egy csomó papírhajót a kismedencébe.

A haza utat is hasznosan töltöttük, megnéztük a ma kezdődő katamarán bajnokság versenyzőit, a méltán világhíres Kékszalag rekorder Pauger 50 kétárbocos katamaránt és néhány klasszikust is a tó vízen. A Hajógyári Kikötő éttermében már betűtésztás paradicsomlevessel és rakott burgonyával várták a megéhezett katamarános legényeket, ma senkit nem kellett nógatni az étkezésre.

Délutánra megérkezett a várva várt frissülő délnyugati, melyben kiváló bőszeles edzéseket tartottunk a kis kalózainknak. A lelkesedésük időnként bevitte őket a katamarán versenypályára is, ám a versenyzők között megértő magatartásra találtunk. Levezetés jelleggel a vízből mentést, a szélbe állást és a motoroshoz való parkolás leckéit is letudtuk.

 Uzsonnára a jégkrém mellé narancs jutott, ami kiváló alapot biztosított a megszokott esti értékeléshez.

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!