BBIS – osztálykirándulás – harmadik nap

Katamarán Suli > Hírek > BBIS – osztálykirándulás – harmadik nap

Végre tökéletesen tiszta ég fogadott minket, amikor megérkeztünk a BBIS osztálykirándulás harmadik napján a kikötőbe. Reggel motoroshajókkal mentünk át a gyerekekért Tihanyba és ha már benne ültünk, száguldoztunk vele egy sort a Hajógyári-öbölben, amit a gyerekek ismét nagyon élveztek.

Tízórai előtt még gyorsan elkezdtük összeszerelni a hajókat, hogy evés után rögtön mehessünk a vízre. Friss, meleg croissant kaptunk az étteremben, ami nagyon finom volt! Ezután vitorlás felszerelést öltöttünk és vízre szálltunk három katamaránnal és öt egytestű hajóval. Két bóját kerülgettünk a vízen, amit a gyerekek nagyon ügyesen megoldottak. Segítségükre volt ebben Zacsi és Hajni, akik közvetlenül a vitorláshajókból tanították a kisebbeket. Kicsit késve, fél egykor érkeztünk meg ebédünkért az étterembe, ami burgonyakrémlevest takart, majd grillezett csirkét paradicsomszószos gnocchival. Ebéd után sziesztáztunk egy kicsit ipiapaccsal, majd ismét vízre tettük a hajókat és vitorláztunk egy nagyot.

Kiérve müzliszeletek és csokiszeletek vártak minket a parton, majd a gyerekek bebicikliztek Füredre, hogy megnézzék a várost.

Foto: Liszi Renáta

2017-06-08
vissza