Katamarán Suli tábor 2020. július 13-17. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2020. július 13-17. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2020. július 13-17. harmadik nap 997 664 Katamarán Suli

SZERDA – még sok az energia!

Ma is tiszta égre és gyenge szellőre ébredtünk, ám a gyermekek lelkesedése így is töretlen volt. A szél mintha ma sem szerette volna pótolni azt, hogy tegnap és hétfőn alig fújt.

Felköszöntöttük Giuliát, aki 10. szülinapját ünnepelte. Egészen jól mutat a kék Spinnaker karóra Giulia kezén, amit tőlünk kapott. Sajnos januárban nincs táborunk, mint ahogy azt pár januári születésű táborozónk szeretné.

Anna és Szandi lelkes iránymutatásával megtartott reggeli átmozgató tornát követően ismét felszereltük az összes kis katamaránt, majd átbeszéltük, hogyan kell motoros mellé állni, hogyan kell lassítani, megállni és gyorsítani egy vitorlás hajóval. Az alap manőverek elméletben már mennek szinte mindenkinek, de azért némi gyakorlatra még szükségük van a srácoknak.

A szél szerényen lengedezett mikor kiértünk a vízre, ahol a cirkálást és hátszelezést gyakoroltuk. Lovi és Lilla eközben szépen sorban bemutatta minden hajóval a vontázás műveletét is. Ez elég szórakoztatónak tűnt. A mai ebéd többnyire sikeresnek bizonyult. A frankfurti leves zöme elfogyott, és a második fogás sült csirkecomb és rizs is eltűnt a csemete pocakokban –  oktatóink legnagyobb örömére. Guilia szülinapi tortája volt a desszert, amiből mindenkinek jutott!!!

A szél délután sem erősödött be túlságosan, ezért a csendes pihenőt követően ismét csomóztunk, ping-pongoztunk, tollasoztunk, elméletiztünk, majd a délután fénypontjaként kimentünk két motorossal és jól megfürdettük, megúsztattuk a gyerekeket, – persze szigorúan mentőmellényben.

A motivációs gyümölcs, pilótakeksz ma sem maradhatott el, ha már oly ügyesen helyt álltak a mai feladatok során. Egy kicsit örültünk Marcinak is, akinek szintén ma volt a szülinapja!

A leszerelés is egyre gyorsabban megy, nagy öröm azt látni, hogy segítenek egymásnak a tanítványaink. A szokásos záró értékelés közben újabb almákat és banánokat fogyasztottunk és pár doboz müzli is eltűnt, majd búcsút intettünk egymásnak és a szerdai napnak.

Hello csütörtök, szia friss szél – már nagyon várunk!!!!

Fotó: Nagy Erik

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!