Katamarán Suli tábor 2020. július 6-10. első nap

Katamarán Suli tábor 2020. július 6-10. első nap

Katamarán Suli tábor 2020. július 6-10. első nap 2560 1702 Katamarán Suli

Szikrázó napsütésben, mosolygó gyermeki arcokkal, igen vidám hangulatban kezdődött az eheti táborunk.

Az első nap reggelén mindig az ismerkedés kapja a fő figyelmet, hiszen első benyomást ugye csak egyszer szerez az ember. Tesszük ezt annak ellenére is, hogy komoly visszatérő csapattal dolgozunk, ami kellemes visszajelzés a Katamarán Suli színvonalára. Nos, reggel megkaptuk a csemetéket, és a környezet bemutatását követően a tettek mezejére léptünk.

Éttekintettük a heti játékszabályokat, végigfutottuk a vírussal kapcsolatos biztonsági intézkedéseket, és tisztáztuk ki mit vár el a heti kihívásoktól. Biztos ami biztos élesben teszteltük a nebulóink úszás tudását. Először mentőmellényben, majd nélküle hasítottuk a Balaton hullámait – bátran állíthatjuk ezzel sem lesz gond a héten. A Magyar Vitorlás Szövetség által minősített oktató intézményként a srácaink a tábor végén számot adnak az itt megszerzett tudásukról, amit szintén megdumáltunk. Jól jött a gyümölcs uzsi is, amit a mini katamaránokkal való ismerkedés követett. Áttekintettük a főbb elemeit, majd a valóságban is felszereltünk néhány 12, 16 lábas modell. Ebédidőre épp végeztünk, ami jó is volt, mert egyesek már a falatozáson törték a fejüket. Mára gyümölcslevest kaptunk, amivel nem lehet hibázni, ha gyermek étkeztetésről beszéltünk. A második fogás is eltűnt mind egy szálig, a csibe husi tarhonya körettel hatalmas népszerűségnek örvendett, – akadt, aki kétszer is repetázott.

Az UV-ban erős déli órákat árnyékban töltöttük, pingpong és hasonló szórakoztató aktivitással. A pihit követően felszereltük a bárkákat és két motorossal megtámogatott különítményünkkel elvégeztük a borulási gyakorlatokat is. Minden nebulónk tisztességesen – olykor komoly meló árán – beborította a vízbe a mini katamaránját, majd több-kevesebb sikerrel vissza is állította. Tanulságos volt a gyerekekkel együtt megélni, mennyi élősúly kell ahhoz, hogy visszaálljon a verda. Így aztán néhány baráti párosnak újra kell gondolnia majd a fontossági sorrendet. Nem is mi lettünk volna, ha nem csempészünk a délutánba némi motorcsónakos vágtatást, sikere ismét komoly volt.

A szokott időben szépen partot értünk, és a banán, alma, müzli falatozások közepette leszereltünk. A búcsú előtt a Katamarán Suli hagyományaihoz híven értékeltük a nap eseményeit, majd nyugovóra tértünk.

Fotó: Nyerges Katalin

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!