Katamarán Suli tábor 2020. július 6-10. második nap

Katamarán Suli tábor 2020. július 6-10. második nap

Katamarán Suli tábor 2020. július 6-10. második nap 2560 1526 Katamarán Suli

Az este érkezett hidegfrontnak köszönhetően a mai napunk igen frissnek hatott. Ráadásul meglepetés programmal is készültünk a Katamarán Sulisoknak.

Az a 16 fok, ami kedd reggel várt minket, nem volt túl sok. Mondhatni hűvös lett. Mit tehetünk hát ilyen esetben? Alaposan átmozgatjuk a többtestű rajongókat. A reggeli tornát Barni és Zalán vezényelte, a hatás nem maradt el. Annyira átmelegedtek a fiatalok, hogy nem sok választotta el őket a reggeli fürdéstől – persze, a 24 fokos Balaton kifejezetten melegnek hatott.

A torna és az uzsonna után a szellemnek is adtunk némi utánpótlást. Áttekintettük a haladási irányokat, a szél keletkezését és egyéb hasznos tudnivalókat. Majd miután a szél még mindig olykor 20 csomó felett fújt, motorosokra szálltunk. Virág Flóra és Molnár Dávid hazánk egyetlen Nacra 17 foil katamarán versenyzője, akik ráadásul az olimpiára készülnek. Nos, ma ők voltak a meglepetés program a Katamarán Suliban, de nem is akárhogy. Egyeztetve az időpontokat, úgy hangoltuk össze Flórák edzését, hogy minden nebulónk láthassa őket élőben, ahogy vágtatnak Siófok felé a friss északiban. A repcsi bemutató mellé jutott egy hajó visszaállítási gyakorlat is, bár félek, ezt nem tervezték Flóráék. Mire partot értünk, az ebéd is elkészült. Ma sem lehetett panaszunk a menüre, a sajtkrém leves mellé zöldborsó főzeléket kaptunk rántott husival, – elfogyott mind.

A csendes pihenő alatt jutott energiánk az alapvető csomók megismerésére. Kaptunk jobb és balkezes szárazföldi evezős bemutatót is. Szerencsénkre délután a szél csendesedett, az idő melegedett Így semmi akadálya nem volt, a vízre szállásnak. Bár az összes bárkát felszereltük, a pöffös körülményekre való tekintettel, csak módjával használtuk az eszközparkot. Utólag kiderült, jól is tettük, hogy némely esetben a vízen cseréltünk.

A lelkesedésünknek meg is lett az eredménye, kissé elkéstünk a partot érést, de megértő szülők vártak ránk. A szokásos uzsonnával kombinált értékelést követően kellemesen fáradtan zártuk a mai napot.

Fotó: Nyerges Katalin

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!