Katamarán Suli tábor 2020. július 6-10. negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2020. július 6-10. negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2020. július 6-10. negyedik nap 2560 1702 Katamarán Suli

Csütörtökre nyoma sem maradt az elmúlt napok hidegfrontjának. Fülledt melegre érkeztünk a kikötőbe, ahol újabb kalandok és kihívások vártak ránk.

Nincs Katamarán Suli reggeli testmozgás nélkül – ez tény! Amennyiben a felnőttek is így kezdenék a napot, biztos sokkal több mosolygós emberrel találnánk szembe magunkat. A csemetéink egy része úszást választott reggeli tornának, a többiek maradtak a gimnasztikai alapokon nyugvó szárazföldi átmozgatásnál.

Gyors felszerelés után, céltudatos megbeszélés következett majd azonnal vízre szálltunk. A balatoni szeszélyes időjárásra jellemző módon, pár napja a túl sok szélre panaszkodtunk, ma ennek hiányára. Így be kellett érnünk a leálló szellővel, amiben némi pályázásra jutott csak időnk. Ám nem is mi lennénk, ha nem találunk ki újabb szórakoztató kalandokat a nebulóinknak. Elérkezett a nyílt vízi a pancsolás, borulás, összekötött bandázás ideje. Jól is esett a hűvös a víz a társaságnak a nagy melegben. Az idő hamar elszaladt, így kicsorogtunk az ebédhez.

Átöltözés, és elpakolás után következhetett a karfiol leves, ami kivételesen nem aratott túl nagy sikert. Ám az őt követő bolognai penne mindent vitt, egy szál tészta nem maradt parlagon. A szieszta idejére a mini katamarán falka egy része az árnyékos pihenést választotta, míg a hiperaktív szekció a súlya pancsolást választotta. Ez kissé hangosra sikerült, kénytelenek leszünk a jövőben önmérsékletet tartani. A kikötő nem csak a mienk, ez tény.

A délutáni etapra, szerencsére kellemes kis nyugati szellő kerekedett, ami pont elég volt ahhoz, hogy a megbeszélt feladatokat kicsit gyakoroljuk. A kis szeles vitorla állítás és a manőverek igen trükkösek a kéttestű hajókban, de a srácaink nagy része már ügyesen megbirkózott a kihívásokkal. A háromszög pályán így majdnem mindenki végig tudott körözni a szél adta lehetőségekhez mérten. Természetesen a nagy melegben jutott idő egy kis pancsolásra is, nehogy túlmelegedjenek a felhevült csemete fejek. Mire végeztünk az iskolagyakorlatokkal, a szél is megállt, így épp időben indulhattunk a partra. 9-10 mini katamarán kihalászása és leszerelése még a negyedik napon sem rövid feladat, ám a legények és a leányok egyre tevékenyebben veszik ki a részüket az akcióból. A délutáni nasi mellé kölcsönös értékelés is járt.

Holnapra hasonlóan gyenge szeles, meleg időt várunk, ami viszont tökéletesen alkalmas lesz, hogy délelőtt még tanuljunk ezt-azt, délután pedig bemutassuk a szülőknek, hogy mit is tudunk kezdeni a kis katokkal.

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!