Nacra 15 edzőtábor és Lájer Admirális kupa 2020 július 17-19.

Nacra 15 edzőtábor és Lájer Admirális kupa 2020 július 17-19.

Nacra 15 edzőtábor és Lájer Admirális kupa 2020 július 17-19. 2000 1125 Katamarán Suli

A héten ismét Nacra edzést tartottunk a hétvégi Lájer admirális versenyre készülve. Csütörtökön és pénteken gyakoroltunk 3-4 hajóval, majd átköltöztünk Balatonalmádiba, a nagyobb tesókhoz versengeni.

A társaság kicsit felaprózódott köszönhetően a nyaralásnak, nyelvvizsgának, hajó javításnak és egyéb akadályszerű eseményeknek. Ettől függetlenül is sikerült a legjobb felállást megtalálni erre a pár napra. Csatlakozott hozzánk Ármin, akit a múlt heti Katamarán Suliból hívtunk vissza, hiszen kiemelkedően szorgalmasnak bizonyult. Alapozásnak nem is kaphatott volna jobb társat, mint Bálintot, aki kellő magabiztosságával és oktatói tapasztalatával remekül vezette be őt a verseny katamaránozás világába.

Első nap a nagy Topazzal, másnap már egy Nacra 17-el gyakoroltak. A Nacra 5-ös alakulat 3 hajóra redukálódott épp, így a lányok elsöprő többségbe kerültek, Heli-Anna, Sosi-Lencsi, Zsuzsi-Dóri képviselte a feltörekvő ifjúságot.

Az edzésnapokon a bójakerülésekre és a rajtok gyakorlására koncentráltunk. Sajnos a szél mindkét nap hagyott némi kívánni valót maga után, de a tervezett gyakorlatok nagy többségét azért sikerült elvégeznünk. Péntek délután Kenguru meghívására átköltöztünk az almádi katamarán bázisra, hogy szombat vasárnap reggel csak motorosba kelljen ülnünk.

Három Nacra 15 katamaránnal vágtunk neki a versenynek, ami szombat reggel gyenge szellővel kecsegtetett minket. Sosi Árminnal indult, mivel Lencsi nyelvvizsgára volthivatalos a fővárosba, így a fiatalember egyből a mélyvízben találta magát. Sajnos egy fél futam jutott csak a délelőttre, miután a légmozgás teljesen elfordult és megállt. Némi halasztás után a part felé indultunk. Mire el is értünk volna, Hegedűs Léna rendezőnk ismét a pályára szólított minket. Irány vissza és kezdődhetett a második próbálkozás immár nyugati szellővel. Sajnos a futam alatt végig nagyon gyenge foltos volt a pálya, ennek  ellenére végig vitorláztuk és lett egy érvényes futamunk, melyet Heli/Anna páros nyert szép vitorlázással. A parton gyorsan leszereltünk, és bár nagyon csábító volt a frissen sült grill husik illata, mi inkább  motorosba pattantunk és haza indultunk, lévén elég későre járt már. Mindenki fáradt volt már és a lányok még sportosan járnak biciklivel Füredről oda-vissza.

Vasárnap korábban keltünk, lévén, hogy 10-re terveztük a rajtot. Alsóörs-Almádi motoros járat, gyors szerelés és irány a víz. Lencsi ma ismét csatlakozott hozzánk, így Ármin újoncként a motorosból figyelte a napot, ami ugyanolyan, ha nem is hasznosabb egy kezdő versenyző számára. Remek négy futamot tudtunk vitorlázni kellemes, stabil északi szélben. Heli-Anna, Zsuzsi-Dóri oda vissza verték egymást, komoly taktikai csaták is kibontakoztak közöttük, Sosi is oda-oda pirított már. Komoly gondot jelentett mindenkinek a hínár helyzet, amire nincs semmi megoldás. Gyakorlatilag azon kívül, hogy sűrűn próbálják a fiatalok ledobálni magukról. Hazavitorlázás után kocsival érkeztünk vissza a díjkiosztóra, ahol házi készítésű pizza is várt minket, amíg az eredményhirdetésre várakoztunk.

A verseny végül Heli-Anna győzelmével zárult, őket követte Zsuzsi-Dóri majd Sosi- Lencsi / Ármin követte.

Az előző verseny óta sokat javult a csapat, a tanácsokat sokkal tudatosabban próbálják megvalósítani.

Sok fejlődési lehetőség van még a hajóvezetésekben, és taktikában is. “sajnos” a fejekbe be kell égjenek azok az ökölszabályok, amiknek a megszegése mindig “büntetéssel” jár a mezőnyvitorlázásban. Meg kell tanulnunk taktikailag fegyelmezetten vitorlázni.

A célunk és az út adott, megyünk tovább rajta, szerencsére mindenki lelkes és elkötelezett. Köszönjük a hétvégét Székely Andriséknak, akik remek hangulatú versennyel látták vendégül a csapatot. Meggyőződésem, hogy az ilyen baráti hangulatú rendezések, az alulról felépített rendezvényeknek köszönhetően  lehet a  legtöbb embert a verseny vitorlázásba csábítani valamint  megtartani.

Szöveg: Lovi

Fotó: SDT/Kóczián Rita, Lovi, Rozsda

Nacra 15 edzőtábor és Lájer Admirális kupa galéria:

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!