Nacra Falka edzőtábor 2020. augusztus 3-7.

Nacra Falka edzőtábor 2020. augusztus 3-7.

Nacra Falka edzőtábor 2020. augusztus 3-7. 2048 1536 Katamarán Suli

Alig ért véget a nagy katamaránok Kékszalag kalandja, mi máris a vízen voltunk a kicsikkel. A heti edzőtábort Gabó tartotta, a célközönség pedig a Nacra 15, Nacra 17 egységeink voltak.

Kezdetben három hajóval (Sosi – Lencsi, Heli – Anna, Jonatán – Bálint) vágtunk neki az eheti Nacra edzőtábornak, amely a hét második felében Dórival és Zuzsival négyre bővült. Legnagyobb örömünkre plusz pár új tag is csatlakozott a csapatunkhoz Olivér és Ármin személyében, akik már a 2021.es szezon jegyében edzenek velünk.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert minden nap remek szélben tudtunk gyakorolni és fejlődni. A hosszú menetekben összemérhettünk a hajók és a vitorlák állításával. Majd a legénység súlypontjának áthelyezésével igyekeztünk gyorsítani az egyes hajókat. A pályákon pedig arra készültünk fel, milyen lesz a helyzet egy-egy versenyen. Gyakoroltunk hátszeles rajtokat is, hogy az időzítést a rajtvonalhoz még jobban pontosítsuk. De a legtöbb rajt hagyományos módon, szél fele történt, amiben szépen fejlődnek a nebulóink.

A legtöbben már trapézolnak a frissebb szelekben, páran még csak ismerkednek vele, de egyre jobban jön meg ehhez is a kedv. A gyorsasághoz, élességhez pedig elengedhetetlen lesz, hogy a legénység mindkét tagja a trapézon álljon, hogy ellensúlyozza a szél döntő erejét.

Egy újabb manővert is becsempésztünk a repertoárba, ez pedig a tolatás volt. Rajt előtt nem lesz kizárt, hogy ezzel a manőverrel is operálnia kell majd egy váratlan szituációban egy Nacrásnak. Elsőre persze nem ment mindenkinek, de azért előbb utóbb sikerült a csapatnak hátrafelé is vitorláznia. Ez a gyakorlat a jelenlegi hínár helyzetben extra haszonnal bír.

Az alapvető célt, hogy a hajók gyorsuljanak, a manőverek javuljanak, elértük. Reméljük a srácok is hasonlóan hasznosnak találták a heti tábort. Folytatás következik.

Fotók: Gabó

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!