Katamarán Suli tábor 2020. augusztus 10-14. első nap

Katamarán Suli tábor 2020. augusztus 10-14. első nap

Katamarán Suli tábor 2020. augusztus 10-14. első nap 2048 1362 Katamarán Suli

Kipihenve a kékszalag fáradalmait, az oktató csapatot rekord számú gyermek várta hétfő reggel az Alsóörsi bázison.

A szokásos szabály ismertetés, eligazítás után a szülőktől elbúcsúzva, megejtettük az ismerkedős perceket, és közben kitértünk a vírusnak kijáró intézkedésekre is.

A srácaink jó nagy része visszajáró így ezen a héten is gördülékenyen tudtuk belevetni magunkat a vitorlázás rejtelmeibe. Szerencsénkre a friss jövevények is vitorlás táboroztak valahol, így az alapok meg is vannak. Már csak a katamarán specifikus dolgokat kell letisztázni a kis fejekben és vágtathatunk is két testen. Aki pedig teljesen kezdő, ő is boldog lehet, hiszen helyet kaphat a “veteránok” mellett és így a fejlődési görbéje igen magasra szökhet.

Sosem maradhat el a felszerelés kiosztás- bukósisak, mentőmellény, lycra mellény mind a táborunk alap részét képezi. Lehet, hogy ez néha kissé hosszúra nyúlik, de elengedhetetlen a biztonság a részünkről. Ha már mindenki felöltözött, következhetett az úszás próba. Jól is esett a mérsékelt melegben, ami egyébként várhatóan az egész hetünket végig fogja kísérni. Két kör úszás, egy mellényben és bukósisakban-hiszen majd a vízbe is így pottyan az ember, ha sok a szél. Persze haladtunk egy kört ezek nélkül is, hogy lássuk a srácok mozgását.

Mire mind ezt letudtuk már el is jött az ebéd ideje. A mai menü tojás leves volt és másodiknak paradicsomos húsgombóc, főtt krumplival. Elég nagy pusztítást végeztünk szinte minden elfogyott.

A rövid csendes pihenő után következett volna a már jól ismert borulás gyakorlat, de a Bakony felett megjelent masszív zivatar felhő és a másodfokú viharjelzés megállított minket. Helyette akkor inkább beöltöztünk, és nyílt vízi motorosból fürdés keretében lestük meg az elvonuló eső felhőket, amikből végül nem érkezett meg a beígért rettegett szél. Fürdés után még jutott időnk egy kis elméleti tananyagra, minek keretében áttekintettük az szélirányokat, a hajó részeit, manővereket.

Rapid módon felszereltünk még két-három hajót, hogy az újoncokat is érje azért némi vitorlás élmény, no meg a rutinosabbak is gyakoroljanak a holnapi nap előtt.

Következhetett a szokásos nap végi értékelés ahol mindenki elmondja mi tetszett nekik a legjobban, mondanunk sem kell, a motorcsónakozás elsöprő fölénnyel nyert.

Folytatás holnap, remélhetőleg már vitorlákkal a vízen.

Fotó: Nyerges Kati, Lovi

#KatamaránSuli
#TeamBlackJack
#HajráLovi

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!