Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 16-20. első nap

Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 16-20. első nap

Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 16-20. első nap 2000 1330 Katamarán Suli

Középső augusztusi táborunk első napján rengeteg visszatérő ismerőssel találkoztunk. Az elmúlt hetünkhöz képest kisebb létszámban indult haladó táborunk, az időjárás viszont vajmi keveset változott.

A héten öt segítő igyekszik a táborlakók kedvében járni: Kati, Marci, Balázs, Rozsda és Gabó irányította a gyerekeket az első ismerkedős napon.

Az alapvető játékszabályok bemutatása után sor került közelebbi ismerkedésre, és ellenőriztük a gyermekek úszástudását is. Ezután bejártuk kicsit a telepet és fel is szereltük az ékes kis Topaz 16-os és 12-es katamaránokat, amelyekkel a héten vitorlázni fogunk. A délelőtti szeánsz végeztével a part fele vettük az irányt és kieveztünk az elcsendesülő szélben. Az ebédet ezúttal is helyben oldottuk meg: a gyümölcsleves népszerű és a gyros hasábburival és salátával szintén elnyerte a gyermekek tetszését.

Az ebéd után pihenés és játék következett majd átbeszéltük a borulás-visszaállítás feladatsorát. A gyerekek ismét felöltöztek, jól bekenték magukat napkrémmel, felvették a mentőmellényt és a bukósisakokot, amelyek kötelező biztonsági elemei oktatásunknak. Majd újra a Balaton lágy hullámain siklottunk bele a napsütéses délután erőteljes kontrasztos színeibe. Itt átismételtük a vitorlázás alapvető ismereteit, a leejtéssel, a halzolással és megannyi furcsa szóval egyetemben. A szél délnyugatira frissülte magát és ebben cirkálást és kis hátszelezést is gyakoroltunk már.

A vízről kiérve értékeléssel zártuk a mai napot, kikérdeztük a srácokat mit éreztek különösen jónak és mit, amin javítanunk illene. Az uzsonnát müzli és gyümölcs formájában szolgáltuk fel, majd búcsút vettünk egymástól!

De csak holnapig!

Fotó: Kati
Szöveg: Gabó

#KatamaránSuli
#TeamBlackJack
#Topaz16
#Topaz12
#Nacra15

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!