Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 16-20. második nap

Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 16-20. második nap

Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 16-20. második nap 2000 1249 Katamarán Suli

Keddre betört az a hidegfront, ami általában csak augusztus 20-a környékén szokott megérkezni. A szél nem kímélt bennünket, reggel 30-40 csomós erősséggel fúj, 18 fokos hőmérsékletet hozva magával. A csapat randevúra amúgy ma is 8 órakor került sor.

Egy valami örök a katamarán suli életében, az pedig reggeli bemelegítés, ami így a hűvösben különösen jól esett mindenkinek. A jól megérdemelt reggeli-tízórait előrehoztuk az időjárásra való tekintettel, hátha ez is fűt valamennyit.

A másodfokú viharjelzés, a szél és eső kombinációja a partra szegezte táborozóinkat, tudásuk bővítésére így rengeteg lehetőségünk nyílt. Átbeszéltük a borulást, a motoros mellé állást, a viharjelzéseket, a manővereket, a hullámokat. A Balaton mélységét összevetettük a Mariana-árok mélységével, de kiderült, hogy a Balaton sekélyebb. Emellett belefért még egy rövid vitorlás ismeretterjesztő kisfilm megtekintése, ping-pong bajnokság, kártyázás, ugrálás, kőgyűjtés. Ez volt a délelőttünk, C’est la vie.

Az ebédidő is csak megérkezett. Az első fogásnak tálalt tárkonyos raguleves gyorsan eltűnt a tányérokból. De a másodiknak érkezett szilvás gombócot is bepuszilta a csapat. Ezután ismét szusszantunk egyet és vártuk a szél enyhülését, de csak nem érkezett el a pillanat, hogy a szél sebessége 40km/h alá beessen.

A csomók tanulása minden táborunk szerves részét képezik. Ezért a délutánt csomózással folytattuk, amit egyensúlyozási gyakorlatok is követtek. Komoly teszttel készültünk a délutánra; a háromfős csapatokat úgy alakítottuk ki, hogy nagyobbak és kisebbek egyaránt képviseltessenek benne. Felmértük a srácok tudását a Balaton, a vitorlázás története, oktató ismeret, a kultúra és a Katsuli területein is. A legjobban Nándi, Gömbi és Levi használta ki agyi kapacitását a játék során és nyerték meg a vetélkedőt.

A lehetőséget kihasználva rohanós motorcsónakázásra is sor került a délután folyamán, így Balázs és Marci vezetésével mindenki rongyolhatott egyet a viharos Balatonon. Furcsa, de ehhez is kellett kurázsi a háborgó hullámok hátán.  Az értékelés így sem maradhatott el, bonbont ugyan nem kaptak a nebulók, de müzlit és gyümölcsöt igen.

Szerdára normális körülményeket ígértek a meteorológusok. Reméljük, hogy nem tévednek, és újra megrángathatjuk a kis katamaránokat a friss szerdai szélben.

Fotó: Kati, Balázs
Szöveg: Gabó

#KatamaránSuli
#TeamBlackJack
#Topaz16
#Topaz12
#Nacra15

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!