Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 16-20. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 16-20. harmadik nap

Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 16-20. harmadik nap 2000 1334 Katamarán Suli

Az időjárás majdnem visszatért megszokott augusztusi medrébe, és ezzel a hangulat is fokozódott a tegnapi nem vízen töltött nap után.

Reggeli bemelegítés gyanánt Balázs csoportos játékra invitált mindenkit, ahol a cél a lycrák lopkodása volt fogócskával egybekötve. Az éjszaka hűvös volt, de a nap hamar kisütött, így a hajók felé vettük az irányt és azok felszerelésével kezdtünk foglalatoskodni.

A vízen up&down pályát tettünk ki, ami cirkálást és hátszelezést jelent.  Az északi szél visszafrissült, így rengeteg akcióban dús esemény alakult ki. Ezek közül az egyik az egytalpazás, a másik a borulás volt. Ez utóbbi nem tervezett manőverként szerepelt, de egészen jól kezelték a srácok a helyzetet. A hőmérséklet még nem volt a toppon, így széldzsekivel és neoprénnel támogattuk meg a vállalkozó szellemű táborlakókat.

A délelőttöt – nem túl meglepő módon ma is – az ebéd követte. Ez ma pedig nem más volt, mint lencseleves, amit grill csirkecomb, krumplipüré és vegyes savanyúság követett. Repeta is volt mindenből. A csendes pihenő a regenerálódás ideje, így próbáltunk tényleg halkan maradni az ebéd utáni percekben. Ezt újabb fejtágítás követte Gabó jóvoltából, aki arra volt kíváncsi, hogyan tudunk lassítani (fékezni) egy hajóval egy sólyánál, vagy motoros, vagy épp egy mentendő társunk mellett.

Délután újra visszamerészkedtünk a vízre – amúgy erős dézsavü érzés fogott el bennünket a délelőtt után – a szél továbbra is északról fújt és friss volt. Erre a napszakra is jutott borulás a cirkálásos és hátszelezős feladatok mellé. A kisebb allűrök nem zökkentettek ki bennünket és szépen dolgoztunk tovább. A neoprén és a széldzseki most is jó barátunk volt a hűvös szélben. Volt rohanás, száguldás, egytalpazás, vontatás.

Természetesen ma táborzárásra is jutott értékelés, és a vitorlázás mindent vitt. Kivéve a műzlit és a banánt, mert azt a gyerekek ették meg.

Csütörtökön újabb csodálatos nap vár ránk, mert ez a terv.

Fotó: Kati, Balázs
Szöveg: Gabó

#KatamaránSuli
#TeamBlackJack
#Topaz16
#Topaz12
#Nacra15

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!