Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 16-20. negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 16-20. negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2021. augusztus 16-20. negyedik nap 2000 1330 Katamarán Suli

Az eheti haladó Katamarán Sulis táborozók már-már profik, hiszen szinte mindenki visszatérő. Így a negyedik napon sok minden automatikusan megy. Egy pillantásra elfordulunk és a hajók már fel is vannak szerelve. Jó kezdés.

Reggel pontos a találkozás a kikötőben. A vidámság mellé jól megfér a pontosság. Majd persze jöhetett a bemelegítő tornasor, melyet ma is Balázs vezényelt le, aki fogócskázással pörgette fel a hangulatot és emelte meg a pulzust.

Átbeszéltük a gennakerezés elméletét, amit némileg a gyakorlatban is teszteltünk. A tegnapelőtti vitorlásos-kvíz-teszt díjátadóját is megtartottuk, ahol Nándi csapata pilóta díjazásban részesült. Az időjárás ma is kegyes volt velünk, végre nincs kánikula és remek 10-16 csomós nyugatias szélben tréningezhettünk. A legtöbben ma is beöltöztek és bár elmondtuk, hogy kint hűvös van, azért csak sikerült pár srácnak alulöltöznie, amit gyorsan orvosoltunk tartalék kabátokkal.

A vízen a kalandok folytatódtak, persze ismét váltott legénységgel. Aki barátot választott az is megtalálta a számításait, de aki véletlenszerű legénységgel szerette volna megismerni a katamaránozás rejtelmeit, az sem csalódott. A hajók suhanva egytalpaztak, a balatoni hullámok kettéváltak a repülő hajótestek alatt, mellett. Ezerrel fröcsögött a víz, néha a hajó mellé, néha az arcokba. Majd még épp időben kikötöttünk, átöltöztünk, így jöhetett a jól megérdemelt ebéd, ma karfiolleves volt, amit bolognai penne követett. Több év tapasztalata, hogy az utóbbival nem nagyon lehet hibázni a gyermekétkeztetés terén.

A csendes pihenőt ma is nyugalomban töltöttük. Ismét gyakoroltuk a négy alapcsomót, ami nélkül nincs Katamarán Suli. Majd mindenki bemutatta a friss vagy épp évtizedes tudását.

Délutánra a szél némiképp kieresztett, de még mindig megfelelően fújt, így a legkirályabb hely ma is a Balaton lett. Jutott mára hínár szedés, nádas látogatás, borulás és veretés a vadóc hullámok hátán.
A hét elején kiadtunk egy feladatot, miszerint írjanak verset a csapatok a Katamarán Suliról, amelyeket most el is szavaltak. A gyerekek igazán kitettek magukért!
Díjaztuk a mai kis túraversenyünk és a szavalóversenyek összetett nyerteseit egy-egy pilóta-keksszel.

A visszacsatolás után érzékeny búcsút vettünk egymástól. Péntek a tábor utolsó napja következik, melynek délutánján megmutatjuk a szeretteinknek, mit is tanultunk a héten.

Fotó: Kati, Balázs
Szöveg: Gabó

#KatamaránSuli
#TeamBlackJack
#Topaz16
#Topaz12
#Nacra15

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!