Katamarán Suli tábor 2021. július 26-30. első nap

Katamarán Suli tábor 2021. július 26-30. első nap

Katamarán Suli tábor 2021. július 26-30. első nap 2000 1585 Katamarán Suli

A megszokottaknak megfelelően fél kilenckor találkoztunk e heti táborlakóinkkal, akik mellett a heti segítőink is mind megjelentek: így Kati, Rozsda, Gabó, Marci, Balázs, Lili irányította a gyerekeket az első, egyben ismerkedős napon.

Az alapvető ismeretek,  szabályok bemutatása után sor került közelebbi ismerkedésre, és kikérdeztük a gyermekek úszás tudását is, amit élőben teszteltünk. Ezután bejártuk a telepet és kicsit ismerkedtünk a hajókkal, motorosokkal. Majd elkezdtük felszerelni azokat a Topaz 12 és 16 katamaránokat, amelyekkel ma vitorláztunk. Az ebédet ezúttal is helyben oldottuk meg: a krumplileves, majd az azt követő rántott csirkehús, rizzsel és uborkával tálalva teljes mértékben elnyerte a gyermekek tetszését.

Az ebéd után pihenés és játék (többek közt pingpong) következett. Majd a gyerekek felöltöztek, jól bekenték magukat napkrémmel, felvették a mentőmellényt és a bukósisakokot, amelyek kötelező biztonsági elemek a katamarán oktatásban.

Ezután kivitorláztunk a kikötő előtti vízterületre és megismerkedtünk a vitorlázás alapvető rejtelmeivel a remek délnyugati brízben! A vízről kifelé pedig az evezési képességeket is fejleszthettük. A vízről kiérve értékeléssel zártuk a mai napot, ahol a srácok számára kedves és kevésbé kedves dolgokról esett szó!

Fotó: Kati és Gabó
Szöveg: Gabó

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!