Katamarán Suli tábor 2022. augusztus 22-26. első nap

Katamarán Suli tábor 2022. augusztus 22-26. első nap

Katamarán Suli tábor 2022. augusztus 22-26. első nap 2000 1113 Katamarán Suli

Őszi hétfő

Elérkeztünk idei utolsó táborunk első napjához. Vegyes táborunk van a heten, előreláthatóan nagyon izgalmas is ráadásul. A hét elején egy félig kezdő csipet csapat tanulja a katamaránozás rejtelmeit, míg a hét második felében az idei táborokban résztvevő legtehetségesebb srácokat is vendégül látjuk egy igazi Nacra 15 edzőtáborra, a versenyzőink segítségével.

A szokásos augusztus végi borús, esős idő fogadott minket, de a héten folyamatosan javul az idő elvileg, így remek kis tábornak nézünk elébe. A szokásos szülői eligazítás és ismerkedés után megismerkedtünk a teleppel, majd elméleti oktatás következett. Szélirányok, manőverek, menetirányok és a sok-sok “száraz” elmélet, ami ugyan néha unalmas, de elengedhetetlen az első vízre szállás előtt. Ezek után megismerkedtünk a hajó részeivel és felszerelésével.

Valamiért a hétfői ebéd mindig rántott husi, de ez a srácokat egyáltalán nem zavarja. Délutáni sziesztánk után a hűvös időben egyelőre nem erőltettük a borulás gyakorlatot, azonban sort kerítettünk egy kis evezés gyakorlatra. Nem árt megtanulni, hogy mozog a hajó a kezünkben. Ellátogattunk pár kikötővel arrébb is, és mindenki felváltva kormányzott és evezett is.

Kis eső érkezett délután, így nem maradt más, mint a kishajók leszerelése, és egy jutalom kör a motorcsónakkal, ami természetesen mindenkinek mosolyt csalt az arcára.

Elpakolás után már szárazba öltözve, áttekintettük a felborult hajó felállításának legfontosabb mozzanatait, amit szerencsére videóval is tudtunk prezentálni, hála az előző táborosoknak.

Kis csomózás tanulás után sort kerítettünk a szokásos nap végi értékelésünkre, és kellemes fáradtsággal búcsúztunk egymástól. Holnap remélhetőleg kissé kellemesebb időjárásban már vitorlával is vízre szállunk.

#KatamaránSuli
#Topaz16
#TeamKaáli
#Balatonalmádi

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!