Katamarán Suli Anya – lánya tábor 2022. augusztus 15-19.

Katamarán Suli Anya – lánya tábor 2022. augusztus 15-19.

Katamarán Suli Anya – lánya tábor 2022. augusztus 15-19. 2000 1212 Katamarán Suli

Hétfőn három családdal ismerkedhettünk meg az idei anya-lánya vitorlástáborunkban. Két család is hármasban érkezett, de így is kényelmesen elfértek a 16-os katamaránokon. A bemutatkozás után átbeszéltük a vitorlázás és a katamaránozás alapjait, a borulás-hajóvisszaállítás rejtelmeit. Megnéztük a matróz-tanoncok úszás tudását is, hiszen a bukósisak mentőmellény nemcsak könnyít fennmaradni a vízen, de átalakítja az úszásról alkotott képet is a fejünkben. Közösen felszereltük a kis hajóinkat és délután kihajóztunk. A szél meglehetősen egyenletesen fújt délnyugatról és a félszelezést, illetve a halzolásokat gyakoroltuk váltott kormányzással.

Keddre már mindenki magabiztosabban érkezett. A szél segített, így tovább gyakorolhattuk az alapmanővereket és némi túrázás is a programba került. A borulásokat ma élesben is teszteltük és az akadályt mindenki jól vette. Ezek az élmények mélyen rögzültek – leginkább az anyukák emlékezetében. A leejtés, perdülés, élesedés után kipróbáltuk a fordulót is. Ez már nehezebben ment és volt is pár bójára akadás. A csomók ismerete létkérdés minden tanoncunk számára, így ezeket is gyakoroltuk ebédszünetben.

Szerdán folytatódott a nyár és a szél tovább frissült. Túrázással kezdtük a napot, majd rövid cirkálás-hátszeles pályával folytattuk. Az ebédszünetben közösen pizzáztunk. Délután a tovább erősödő délnyugati szélben hatalmasakat siklottunk, a hullámzás pedig mosolyt csalt mindenki arcára. Két hajóval folytattuk, mert a tarajos hullámok óvatosságra intettek, de több családdal a fedélzeten is jól suhantak a Topaz katamaránok.

Csütörtökre beütött a kánikula és a széltelenség. Lavor, tükör, limány és megannyi szép magyar szó írja le azt a jelenséget, amikor tulajdonképpen nem lehet vitorlázni, mert a levél sem rezdül. Sebaj, délelőtt így is vízre merészkedtünk és sebtiben fürdésre változtattuk a programot! A nap egyre csak sütött, de szél végül nem igazán érkezett és így maradt a délutánra is. Motorcsónakkal kihajóztunk a nagytisztásra, ahol mindenki kénye kedvére nyüstölhette a felfújható állatokat és nyalókákat.

Péntekre keleti szelet ígértek, de nem nagyon jött be, a délutánra ígért hidegfront. Az előszelében viszont még tudtunk gennakerezni és cirkálgatni. Itt kicsit már megkeveredett minden és anyák kerültek egy hajóra, a másikra pedig lányok. Sajnos a délutánra tervezett bemutató vitorlázásra – ahova apukákat és a férjeket invitáltuk – nem tudtunk sort keríteni a másodfokú viharjelzés és az erős szél miatt.

Természetesen ez a tábor sem záródhatott le oklevélátadás és közös fotó nélkül. Bízunk benne, hogy a kis családokat jövőre is viszontláthatjuk, illetve egyre inkább választják a kishajókat, katamaránokat a jövőben.

Szöveg: Gabó
Fotó: Katamarán Suli

#AnyaLányaTábor
#KatamaránSuli
#Topaz16
#TeamKaáli

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!