Katamarán Suli tábor 2022. augusztus 22-26. negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2022. augusztus 22-26. negyedik nap

Katamarán Suli tábor 2022. augusztus 22-26. negyedik nap 2000 977 Katamarán Suli

Csütörtök – a kánikula betámad

Ez táborunk negyedik napja, Lovit ma már Gabó helyettesíti, mivel Lovi a korábbi táborokból visszahívott Nacra tanoncokkal gyűrte a hullámokat. Mára elég kevés szelet ígért a meteorológiai szolgálat, de ugye tudjuk mennyire pontos egy előrejelzés. Tanítványaink kis létszámban, de annál lelkesebben szelik a Balaton habjait. A kis matrózoknak még akad problémája a felszereléssel, de a gyakorlás most is segített.

Reggel pontos a találkozás a kikötőben. Majd persze jöhetett a bemelegítő tornasor a fűben, melyet ma Sári vezényelt le. Volt ismét fogócska, pontozásos játék és labdázás is. Ezt követően a hajókhoz vonultunk felszerelni. Átismételtük elméletben a hajózási irányokat és az eddig tanultakat. A szél délelőtt meglehetősen erőtlenül lengedezett délnyugatról, de a Balaton már csak ilyen augusztus végén. Az uzsonnázást és a beöltözést követően pedig már vízre is szálltunk.

A vízen a vitorlásos akciók folytatódtak, természetesen ismét felcserélt legénységgel. Igyekeztünk minden kérést teljesíteni, reméljük mindenki boldogságára. Túráztunk egyet az óriáskerék felé, majd hibrid vitorlás-evezős versenyt rendeztünk a bóják, nádcsomók és horgonyzó hajók körül, a meg-meghaló szelecskében.

Az ebéd ma krémleves volt, amit bolognai penne követett. A csendes pihenőt könyv olvasásával, kártyázással, UNO kártyalapok szétdobálásával és focival töltöttük el. Még egy picit gyakoroltuk a négy alapcsomót, ami nélkül nincs Katamarán Suli.

Délutánra tovább melegedett az idő és maradt a gyenge szél. A meleg miatt kicsit felpörögtek a srácok, így egy jó hosszú úszással hűtöttük le a felhevült vitorlázó-palántákat. Mindeközben érkezett némi szél is, így folytathattuk a vitorlázást. Félszeles pályán indultunk, majd rápróbáltunk a cirkálásra is, de ez azért még okoz némi fejtörést egyes vendégeinknek.

A visszacsatolást követően – melyet ma fagyival, banánnal, almával ízesítettünk – érzékeny búcsút vettünk egymástól. Pénteken a legutolsó tábor legutolsó napja következik, melynek délutánján megmutatjuk a szeretteinknek, mit is tanultunk a héten.

Ami biztosan lesz holnap is: földrajztanár, hátizsák, Kaáli Múzeumos könyv, vitorlás hajó bőséggel, nincs is ennél evidensebb.

Szöveg: Gabó
Fotó: Nyerges Tanárnő, Lovi, Gabó

#KatamaránSuli
#Topaz12
#Nacra15
#TeamKaáli
#Balatonalmádi

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!