Katamarán Suli tábor 2022. augusztus 22-26. ötödik nap

Katamarán Suli tábor 2022. augusztus 22-26. ötödik nap

Katamarán Suli tábor 2022. augusztus 22-26. ötödik nap 2000 980 Katamarán Suli

Záró Péntek

Elérkezett e heti táborunk záró napja, amit nem annyira vártunk, mert a nyár végét is jelenti egyben. Péntek reggel a Katamarán Suli jelen táborának lakói ugyanolyan lendülettel érkeztek, mint korábban, ami kicsit meglepetés volt. Sári hathatós segítségével megejtettük az ébresztő, átmozgató gyakorlatokat a fűben, hogy aztán nekivághassunk a vízi kalandoknak.

Bár semmi szelet nem ígért a meteorlógia, délről csak érkezett némi szellő, ezért hamar felszereltünk, és megúsztattuk a kicsiket, hogy mégse felhevült testtel induljunk neki a kánikulai vitorlázásnak.A vízen mozgalmas program várt ránk, kicsit túráztunk, fürödtünk, vontáztunk. Megnéztük az óriáskereket – ha már Eiffel-tornyunk nincs – és megállapítottuk, hogy ez viszont szépen pörög. Megjártuk ismét a nádast természetfigyelési szándékkal: megnézni van-e ott valami egyéb érdekes dolog is például harcsa csontváz vagy egy akár egy margaréta. A nádas túrát követően a Balaton hatalmas vízfelületén flangáltunk a jól ismert haladási irány mindegyikében kis Topaz vitorlásainkon.

A meglehetősen aktív délelőttöt követően az étkezésre helyeztük át a hangsúlyt. Az ebéd ma csirkeraguleves és palacsinta volt, melynek minden morzsája, sőt minden atomja eltűnt az éhes szájakban. A csendes pihenőt UNO-zásal töltöttük az árnyékban gazdag társalgóban.

Délutánra szülői bemutatót terveztünk, a szél kegyes volt, a gyerekek megmutatták mennyire képesek csapatban vitorlázni. A táboros lurkók közül volt, akinek ez nem volt elég és pár látványos borulással dobták fel a hangulatot. Ezután a szülőkkel közösen leszereltük a mini katamaránokat és rátértünk a díjkiosztóra.

A Katamarán Suli a Magyar Vitorlás Szövetség által akkreditált intézmény, és ennek keretein belül minősítjük is a tanítványainkat. Az oklevelek és a Katamarán Suli pólók mellett kiosztásra került a heti külön díjunk is, melyet Csani és Kolos nyert el, hiszen most ők nyerték el „önmagához képest legtöbbet fejlődő tanítvány” címet.

Jövőre találkozunk a táborosokkal, addig pedig átadjuk a helyet a Nacra Falkának.

Szöveg: Gabó
Fotó: Nyerges Tanárnő, Lovi, Gabó

#KatamaránSuli
#Topaz12
#Nacra15
#TeamKaáli
#Balatonalmádi

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!