Katamarán Suli tábor 2022. július 18-22. első nap

Katamarán Suli tábor 2022. július 18-22. első nap

Katamarán Suli tábor 2022. július 18-22. első nap 2000 940 Katamarán Suli

Az első nap

Hurrá, Nyaralunk!!!

Egy igazán sikeres Kékszalagon vagyunk túl, és egy vadonatúj kikötőben éljük hétköznapjainkat Balatonalmádiban! Mostantól itt fogadhatjuk a tanulni és szórakozni vágyó ifjoncokat! Vicces, hogy már az első táboros napon rengeteg visszatérő ismerőssel találkoztunk.

A héten hat segítő igyekszik a táborlakók kedvében járni: Kati, Lili aki nem Lilla és Lilla, aki nem Lili, Balázs, Rozsda és Gabó irányította a gyerekeket az első ismerkedős napon.

Az alapvető ismeretek, szabályok bemutatása után sor került közelebbi ismerkedésre, és felmértük a gyermekek úszástudását is. Ezután bejártuk kicsit a telepet és fel is szereltük a már-már tradicionális Topaz 16-os és 12-es katamaránokat, amelyekkel a héten vitorlázni fogunk.

Az ebédet ezúttal is helyben oldottuk meg a vadiúj vízitelep étkező-társalgójában: a zöldségleves nem teljesen fogyott el, de a rántott hús hasábburival és salátával tulajdonképpen egy az egyben eltűnt gyermekeink által!

Az ebéd után pihenés és játék következett a hatalmas füves placcon, majd átbeszéltük a borulás-visszaállítás feladatsorát. A gyerekek felöltöztek, jól bekenték magukat napkrémmel, felvették a mentőmellényt és a bukósisakokot, amelyek kötelező biztonsági elemei oktatásunknak, majd a Balaton lágy hullámain siklottunk bele a napsütéses délutánba, közel 8 csomós nyugati brízben.

Átismételtük a vitorlázás alapvető ismereteit, a leejtéssel, a halzolással és még jó pár nem túl hétköznapi szóval egyetemben. A vízről kiérve értékeléssel zártuk a mai napot, kikérdeztük a srácokat mit éreztek különösen jónak és mi az, amin javítanunk illene. Az uzsonnát müzli és gyümölcs formájában szolgáltuk fel, majd búcsút vettünk egymástól holnapig!

Szöveg: Sallai Gabó

Fotó: Nyerges tanárnő

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!