Katamarán Suli tábor 2022. július 18-22. második nap

Katamarán Suli tábor 2022. július 18-22. második nap

Katamarán Suli tábor 2022. július 18-22. második nap 2000 1291 Katamarán Suli

A második nap a verhetetlen kedd

A mai napon nem csak a szokásos nyári meleg folytatódott, hanem a tanulás és a szórakozás is. Az előrejelzés enyhe kánikulát jósolt és a meteorológusok ma sem tévedtek. Már kora reggel hétágra sütött a nap. Szokásunknak megfelelően – Balázs ispán vezetésével – laza nyújtó, átmozgató gyakorlatokkal öntöttünk lelket tanítványainkba. A melegre való tekintettel kicsit elméletiztünk a szélről, haladási irányokról, csomókról, majd még a tízórai előtt sebesen felszereltük a kicsi katamaránokat, melyek mellé mindhárom nagyobb is csatlakozott.

A délelőtt folyamán mindenki hajóba került, jó szokásunkhoz híven a nagyok most is patronálták a kicsiket. A délnyugati szél éledezni kezdett és a bemelegítő félszeles gyakorlatokat követően a vitorlázók már újabb kihívásokkal szembesültek, belevetették magukat a cirkálás rejtelmeibe. A legtöbb egység bemutatta, hogy nem is olyan nehéz dolog ez. Néhányan turpisságra vetemedtek és genakkerrel próbáltak szél fele haladni, de ezt csak kisebb sikerrel tehették meg. Természetesen a fürdés most sem maradhatott el, így a Balaton már-már szinte maga a Nirvana. A szél lejjebb állt dél felé közeledve és ezzel a kikötő felé fordultunk, ahol már várt ránk az ebéd.

Az első fogásnak tálalt frankfurti leves gyorsan eltűnt a tányérokból. A másodiknak érkezett szilvás gombóc hasonló sorsra jutott. Ezt követően oktatóink méltó szavakkal illették a délelőtti vitorlázó teljesítményeket. Az ebéd után pedig a meleg enyhítése végett az árnyékban pihiztünk és játszottunk a Katamarán Suliban fellelhető parti játékokkal, úgy mint tollas, focilabda, pingpong, fitball, csócsó. Ezt újabb elmélet követte, ahol a manőverek és a meteorológia alapjait ismertettük.

Délután is eljött a vízre szállás ideje, a beöltözést követően kihajóztunk hét hajóval. A szél nem volt túl kegyes, de azért egy vitorlásversenyt sikerült beiktatunk és emiatt jelentős számban alakultak ki akciók. A tegnapi borulás gyakorlatokat ma tovább finomítottuk, bár a hajók visszaállítása néha küzdelmes volt.

Sajnos ma is elérkezett az a pillanat, mikor ki kellett jönnünk a Balatonból. Megtámadtuk a kikötőt, kiemeltük a kis katamaránokat majd leszereltünk. A nebuló értékelés sem maradhatott el, ahogy a müzlivel és gyümölccsel dúsított visszacsatolás.

Szerdán nem flancolunk, viszont annál többet halzolunk.

Sziasztok!

Szöveg: Sallai Gabó

Fotó: Nyerges tanárnő

#KatamaránSuli

#TeamKaáli

#Balatonalmádi

  Érdekelnek az új táborok, események?

  KÖVESS

  MINKET!

  Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
  Telefon : +36 30 555 91 69
  Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

  Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!