BBIS osztálykirándulás – Harmadik nap

BBIS osztálykirándulás – Harmadik nap

BBIS osztálykirándulás – Harmadik nap 1540 1024 Katamarán Suli

Az éjszakai viharos eső nem múlt el nyomtalanul reggelre. Friss levegő és élénk keleti szél fogadott minket a ma. Ám a legényeinket sem olyan fából faragtak, hogy megrettenjünk holmi frissüléstől. Mivel a mai napra katamaránozás volt soron, reggel áttekintettük a hozzá kapcsolódó elméletet, majd nyomban fel is szereltünk hármat az említett bárkák közül.

Na jó, a felelősség azért nagy úr, ennek megfelelően a továbbra is élénk szélben csak óvatosan, szoros motoros felügyelet mellett egyesével merészkedtünk ki a vízre. A nagy hullámzás csak tetézte az amúgy sem szerény izgalmakat, így talán érthető, ha felváltva ismerkedtünk meg a többtestű vitorlázás rejtelmeivel.
Ebéd előtt még belefért az időbe némi cápa váltó a kikötő vízterületén, majd irány a Vitorlás Étterem. Ismét remek menüvel fogadtak minket a kedves szomszédok, zöldségleves és gombás csirke szerepelt a listán, persze remek tészta körettel. Be kell vallanunk, a Vitorlás Étterem és a Balatonfüredi Yacht Club remek párosítás az életünkben.

Délutánra csendesedett a szél, aminek mi nagyon megörültünk. Magunkra öltöttük a Katamarán Suli gondoskodó felszereléseit – neoprén ruha, mentőmellény, lycra mellény és bukósisak készletet – majd nekivágtunk a Balatonnak. Nebulóink a kitűzött félszeles pályát némi külsős segítséggel énekelve teljesítették, így jogos volt a partra érkezéskor a jutalom banánfürt. A leszerelést követően még maradt némi időnk a SUP váltóra is, itt a fiúk versengtek a lányok ellen, bölcs1:1-es végeredménnyel.

Nem maradhatott el a napi értékelés sem, mely mára is szolgált mindkét fél részére tanulságokkal. A kiváló napi teljesítményt Katamarán Suli kék vitorlázó sapikkal honoráltuk, majd érzékeny búcsút vettünk egymástól.

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!