Katamarán Suli 08.10-14. – Az ötödik nap

Katamarán Suli 08.10-14. – Az ötödik nap

Katamarán Suli 08.10-14. – Az ötödik nap 1540 1024 Katamarán Suli

Ránk virradt a tábor utolsó napja, amikor is kalózaink bemutathatják a héten tanultakat. Az égiek is megérezték a nap fontosságát, hiszen a kellemes meleg mellé friss keleti szelet kaptunk.  A reggel hagyományosan Luca tornával kezdődött, ám még a tízórai előtti felszereléssel folytatódott. Amint elkészültek a mini katamaránok, már repültünk is az étterembe. A lekvárral töltött fánk garantált siker a tizenévesek körében, nem volt ez ma sem másként, felfalták őket mind. A pocak megtöltése után elméleti ismeretek vizsga következett, ahol örömmel láttuk, ragadt némi tudás a csemetefejekbe.  Ezen a héten azonban az is kiderült, hogy a gyermeki kreativitásnak továbbra sincs határa – sikerült a gumicukron is bemutatni egy-egy frissen tanult csomót. Hát mit is mondják – főleg, hogy a csomó elkészültét követően meg is ették az oktatási kellékeket. Nos, ilyenek a mai csemeték.

A vízen Léna és Sümi már várta a kalózainkat, akik kezdetekben pályán, majd túrafutamon vettek részt. Alapvetően remek hangulatban zajlott a délelőtti hajós vizsga, ám a nevelési célú beavatkozás is előkerült a palettán. Sajnos jutott a napra csibész kalóz páros is, akik engedély nélkül elhagyva a fedélzetet okoztak kisebb galibát. Ezt tetézték a szabadon választott vitorlázási irányzékkal, így nekik bünti is jutott ebéd előtt. A Hajógyári Kikötő étterme az utolsó napra gyümölcslevessel kedveskedett nekünk, melyet rántott csirkemell követett rizibizivel. Fincsi menü ez, köszönjük.

A délután már ismét vízen talált minket, de nem voltunk egyedül. Kis kalózaink szülei egytől egyig eljöttek megtekinteni, hogy is haladtak nebulóink a katamarán ismeretekkel. Szégyenkezni sem nekik, sem nekünk nem volt okunk, mind a pályán, mind a túrán remekül helytálltak a kicsik. Még Szekeres László a Hajó magazin főszerkesztője is meglátogatott minket, sőt, a szülök fuvarozásába is besegített – külön köszönet érte. Délután is remek szelünk volt, így bár szomorúan, de be kellett fejeznünk a hetet. Katamaránokat elpakoltuk, és ünneplőbe öltöztettük a testünk és a szívünk. Oktatóink értékelése közepette átvették jogos jutalmainkat nebulóink, majd a Katamarán Suli pólóban történő közös fényképezéssel zártunk. Roppant meleg, és igencsak vidám hetünk volt, köszönöm a srácoknak a lelkesedést, és kis kalózainknak a türelmet.

Szöveg, fotó: Rozsda

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!