Katamarán Suli 08.17-21. – A negyedik nap

Katamarán Suli 08.17-21. – A negyedik nap

Katamarán Suli 08.17-21. – A negyedik nap 1540 1024 Katamarán Suli

Augusztus 20. ide vagy oda, a Katamarán Suliban nem áll meg az élet. Sőt, most hogy a Hajógyári Kikötőben Összevont Cirkáló Bajnokság zajlik, illetve a 2. Boatshow is kezd formát öltetni, nem unatkozunk egy percet sem. Van itt már szép autó és motoros, és persze sokat sejtető, de még zárt sátrak. Az unalom pedig ez eddig sem volt jellemző ránk.

Kora reggel játékos Luca tornával kezdtük a napot. Sajnos az időjárás, – azaz a konkrétan alig húsz fokos levegő hőmérséklete – nem tette lehetővé az úszást. Futás, gimnasztika és fogócska is szerepelt a programban, melyet a sajtos szendvics követett. Nem csak a levegőt, de a víz hőmérsékletét is figyeljük, illetve szél erejére is tekintettel vagyunk. Ennek a hármas vizsgálatnak lett az eredménye a döntés, mely szerint délelőtt Kalandpark lett a program.

A motoros közlekedésről azért nem mondtunk le, annak ellenére, hogy fröcsi és hullám akadt derekasan. A tihanyi Kalandsziget már szinte Katamarán Suli második bázisnak tekinthető, mivel minden héten itt töltünk egy-egy napot. Sok szeretettel fogadtak minket, és mivel 140 cm alatt is voltunk, két csapatra szakadtunk. A kicsik Botival a kezdő pályán, a nagyok Lucával a haladó részen tették próbára bátorságukat és ügyességüket. Magam a kusza és sérülékeny végtagjaimnak köszönhetően maradtam a földön a fényképezővel. Öröm nézni a csibész kalózainkat, magabiztosan, olykor már túl lazán is szaladgálnak a lombok között. Minden kaland véget ér egyszer, így visszatértünk az anya kikötőbe és megebédeltünk. A „Katamarán Suli legfinomabb levese” címet elnyert tárkonyos csirkeragú levest ettük, hozzá a messze nem ilyen népszerű lencsefőzelékkel.

A fincsi és laktató ebédet követően felszereltünk és kilopakodtunk a vízre. A levegő alig lett melegebb, ám a szél kiegyensúlyozottabbá vált, így ha fokozatosan is, de minden hajónk vízre került. A katamarán csapatunk nem csak egyre ügyesebb, de olykor nagyon vakmerő is. Bence, a nagyobbik, addig kísérletezett az egy lábon való haladással, míg esés lett belőle. Nem voltam boldog – és akkor nagyon finoman fogalmaztam. Persze ma a kicsik is kihúzták a gyufát. Bár imádom, mikor hárman kuporognak egy fedélzeten, de mégis jobban örülök, ha a pályán maradnak és nem barangolnak magukban. De ez legyen a legnagyobb bajunk.

A partra érkezést követően az éhes siserehad felfalta a reggeli maradékait is, illetve az uzsonna müzli szeletek is eltűntek a feneketlen gyermek bendőben. Ezt követően szokás szerint értékeltük a napi eseményeket, majd kidaruztuk a Black Jack katamarán. Na, ennek mekkora sikere volt, azt nem kell részleteznem. Hiszen előtte vonta volt, majd közös hajómosás volt a program. Szinte meghatódtam, annyira jól esett a kis kalózainkkal együtt súrolni a Fekete Szerelmünket. Meg is leptük egymást egy ajcsi programmal. Megbeszéltük, hogy ma ébren maradunk és együtt megtekintjük a tűzijátékot. Izgi lesz.

Szöveg, fotó: Rozsda

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!