Katamarán Suli 2015.07.27-31 – Az első nap

Katamarán Suli 2015.07.27-31 – Az első nap

Katamarán Suli 2015.07.27-31 – Az első nap 1540 1024 Katamarán Suli

Legyen szél vagy tükör víz, napsütés vagy borús idő, a Katamarán Suliban bizony nem áll meg az élet. Új hét, új nebulók, és máris gyarapodik a tudásbázis és a katamarán utánpótlás is. Az első napunk jó szokás szerint a kölcsönös bemutatkozással kezdődött, illetve ezt az elmaradhatatlan reggeli Luca torna és úszás követte. Igen-igen, mi akkor is úszunk, tornázunk, ha az időjárás nem épp ezt sugalmazza – végtére is vitorlázók lennénk, vagy mi.

A kötelező tábor eleji úszáspróbát minden kalózunk sikerrel teljesítette, így a remek kakaós csigák eltüntetése után következhettek – Léna tolmácsolásában – az elméleti és a hajóismereti gondolatok. Kezdetekben bizony nehéz volt megnyerni a hétfő reggeli kábult állapotból épp csak felriasztott nebulók figyelmét, de amint a kis katamaránok előkerültek, már mindenki ragyogó szemmel szívta magába az ismereteket. Akik már voltak korábban is OP táborban azok vitorlával, míg a kezdők csak evezővel tettek pár ismerkedős kört a kikötőben. Az éppen eleredő eső jótékony hatással volt a lapátolók csapásszám növelésére, így az ő katamaránjuk került először kivételre. Rapid értékelést követően már éhesen sikerült elfoglalni a Hajógyári Kikötő remek éttermét, ahol a mai menü – tyúkhúsleves csigatésztával, illetve bolognai spagetti – várta a vitorlázókat.

A fincsi ebéd után az eső csak rákezdte, és sajnos sikeresen el is nyomta a reggeli keleti szelet. Nem volt mit tenni, meglátogattuk a Vitorlás étterem tetején működő Vitorlázeum néven tüsténkedő interaktív vitorlástörténeti kiállítást. Külön hálásak voltunk, hogy a ránk való tekintettel kinyitották, köszönet érte. Volt szerencsénk megismerkedni a történelmi pillanatokkal épp úgy, mint a Kékszalag hősökkel, vagy a vihar szimulátorral. Persze nem maradhatott el a 4 alap csomó elsajátítása sem, melyet jutalomfagyi is követett. A sikeres fejtágítás után levezető jelleggel újra a kis katamaránoknak jutott a főszerep. A párosok egymással versenyezve szerelték fel őket, melyet a nagyérdemű zsűri mind időben, mind komplexitásában elbírált. Egy ilyen mozgalmas nap után az uzsonna mellett nem maradt más teendőnk, mint az első nap közös értékelése.

Szöveg, fotó: Rozsda

 

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!