Katamarán Suli 2015 08.10-14. – Az első nap

Katamarán Suli 2015 08.10-14. – Az első nap

Katamarán Suli 2015 08.10-14. – Az első nap 681 1024 Katamarán Suli

Az újabb hét újabb kedves csemetéket hozott a Katamarán Suli életébe.  Végre helyreállt a fiú leány arány is, hiszen épp felesben jelentek meg a fiatalok a táborban. A szokásos hét eleji ismerkedős megbeszélést követően úszás felmérés következett. Mind nekünk, mind a srácoknak fontos, hogy kölcsönösen képben legyünk egymás képességeivel.  A teszt sikerrel zárult, most is minden kis kalózunk tisztességgel teljesítette a minimálisan leúszandó távot. A jutalom sem maradhatott el, a helyben és frissen sült ízletes mogyorókrémes péksütinek nem nagyon akadt ellenállója.

A tízórait követően alapvető elméreti ismeretek következtek az oktató teremben, hiszen tudnunk kell, ki milyen vitorlázó tudást hozott otthonról, és mi az, amivel mi is hozzájárulhatunk a sportág szeretetéhez. Mi más követette az elméletet, mint a hajóismereti gyakorlat. A Topaz 12 egy csuda helyes kis bárka, igazi szerethető gyermek katamarán. Kicsomagoltuk és az oktató terem előtti zöld fűben minden porcikáját alaposan áttekintettük. Ugyan kicsit más a parton „fordulni” a kis jószággal, de talán sikerült minden manővert alaposan áttekinteni, így jöhetett az éles teszt. Irány a víz és a biztonság további fokozása. A mini kalózok bukósisakkal a fejükön egytől egyig beborították a katamaránokat, majd hol maguktól, hol edzői segítséggel, de természetesen vissza is állították. A jól megérdemelt munka gyümölcse a húsleves volt, amit bolognai spagetti követett. Az elfogyasztott ételek mennyiségéből következtettünk arra, hogy vagy a kisfickók voltak ördögien éhesek, vagy jó a konyha. Tény, hogy felfaltak mindent.

Az ebéd után a nagy melegre való tekintettel árnyékos csocsó verseny következett, némi ping és pong körítéssel. Mivel a szél még ezek után is váratott magára, megrendezésre került az első cápa lovas bajnokság is. A Katamarán tanoncok párosával vívták meg csatáikat a tenger réme hátán való megmaradásért, miközben persze a felfújható cápa a vízen halad. Komoly kihívás volt, melyben mindenki korrekt eredménnyel helyt állt. Ha már vizes volt a társaság és a szél is megjött, vízre suhantak a kis katamaránok, és fedélzetükön a friss kalózaink megtették első önálló katamarán sulis vízi métereiket. Már a szülők is a parton voltak, mire sikerült kihalászni a lelkes palántákat az első izgalmas kalandokból. Ahogy az már felénk lenni szokott, a nap értékelését követően ment csak a társaság pihenőre. Bár meleg, de annál izgalmasabb napot éltünk meg, pazar gyerekviccek társaságában.

Szöveg, fotó: Rozsda

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!