Katamarán Suli 2018.07.30-08.03 Ötödik nap

Katamarán Suli 2018.07.30-08.03 Ötödik nap

Katamarán Suli 2018.07.30-08.03 Ötödik nap 1365 1024 Katamarán Suli

Péntek a Katamarán Suliban. Vizsgáztunk, fürödtünk a nyílt vízben és persze megmutattuk a szülőknek, mit is tanultunk a héten.

Egy újabb meleg nap virradt ránk pénteken. Ez szerencsére mit sem ártott a lelkesedésünknek, bár egyes nebulónkon megjelentek a jóleső fáradtság első jelei. Ez az igazi Katamarán Suli érzés, ha péntekre nem fáradnak ki a csemeték, valamit nem jól csinálunk. Nos, ha kissé pilledten is, de belevágtunk a péntekbe.

Reggel már minden vitorlázó palántánk maga szerelte fel a mini katamaránját, dicséretükre legyen mondva hibátlanul. Még a dugók is a helyén voltak, amik ezért olykor kimaradnak. A sikeres akciót burgonyás pogácsa tízóraival ünnepeltük meg, majd vízre szálltunk.

Napkrém, ásványvíz és a biztonsági felszerelések ma sem maradhattak el, ám ráadásnak a motorosba komoly labda mennyiséget is elrejtettünk. Ma ugyanis a gyakorlati vizsga keretei között fordulás, perdülés motoroshoz állás és vízből mentés szerepelt a napirendben. Ez utóbbit pedig ugye, a csemeték játékos formában tudják a leginkább elsajátítani. Így is lett, ügyesen megvalósultak az elképzelések, de ahogy az már lenni szokott, jutott mára is egy-egy kreatív elem. Megtudtuk, hogy lehet úgy is vízből menteni, hogy a legénység ugrik a „áldozat” után – nem részletezem, komoly nyílt vízi pancsolás lett belőle. Ránk is fért, hiszen a hőmérséklet egy cseppet sem csillapodott.

Délidőben szépen kihajóztunk és átsuhantunk a Vitorlás Étterembe. Mára zöldség krémlevest kaptunk, amit marhapörkölt követett galuska társasában. A kánikulára való tekintettel dinnye is jutott az asztalra – el is tüntettük izibe.

Az árnyékos szieszta idején a még függőben levő elméleti vizsgákat bonyolítottuk, majd kettő óra magasságában vízre szálltunk. Sajnos kivételesen az időjárás nem kedveskedett nekünk. A szülő bemutató elejére teljesen elfogyott a szél. Majd némi lötyögés után megérkezett az aktuális délutáni viharfelhő Balatonfüred fölé, melyet a vízen a rendőrmotoros megjelenése nyomatékosított. Na jó, ha másodfokra kapcsolják a viharjelző rendszert, ha a motoros villogva szaladgál körülöttünk, ha épp a szülői bemutató napja van – akkor már csak nem kockáztatjuk az elemekkel való harcot. Bölcsen kitereltük tanítványinkat a kétes kimenetelű frissülő szélben, majd leszereltünk.

A nap utolsó műsorszáma az értékelés és a díjkiosztó volt, melyet már szeretteink társaságában bonyolítottunk a klubszobában. Felöltöttük a Katamarán Suli aktuális csapat pólóját, majd oklevelek, katamarán makettek kíséretében átadtuk az elismeréseket. Kolos, aki az oktatóink szerint a héten a legtöbbet fejlődte önmagához képest, ráadásnak elnyerte a Spinnaker óra-napszemüveg ajándék dobozunkat, naná, hogy a Katamarán Suli kék színében Minden jó, ha a vége jó, így a szokásos „ugró fotóval” búcsúztattuk a hetet.

Ez a remek kaland azonban nem jöhetett volna létre, ha nincs Hajni, Kati, Lovi és Zacsi, – köszönet a remek oktatói munkáért nektek. Elismerés jár a Balatonfüredi Yacht Club kikötői csapatnának is, akik támogattak segítettek a héten minket, hálával tartozunk érte. Végül, de nem utolsó sorban köszönet a szülőknek, akik a legféltettebb kincseiket bízták ránk. Reméljük, hogy sem ők, sem a csemeték nem bánták meg, és újabb izgalmas kalandokkal távoztak a Katamarán Suliból.

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!