Katamarán Suli 2018.08.06-08.10 Harmadik nap

Katamarán Suli 2018.08.06-08.10 Harmadik nap

Katamarán Suli 2018.08.06-08.10 Harmadik nap 1600 1000 Katamarán Suli

Szerda – tiszta erőből nyár!

Minden elismerésünk a tanítványoké! Ebben a kánikulában minden nap időben megérkeznek a Katamarán Suliba és újra és újra nekivágnak a kihívásoknak. Lehet, hogy ebből az iskolából tényleg nem akar kimaradni senki?

A változatosság kedvéért már reggel nagy meleg fogadott minket a kikötőben, ám szerencsére mellé jutott egy kis keleti szél is. Így a lazító átmozgató Aliz gyakorlatokat követően felszereltük a kis katamaránokat. Miközben átbeszéltük a napi menetrendet megérkeztek a frissen sült kakaós csigák is, így a reggel, mondhatni igen jól indult.

Miközben megdumáltuk, hogy mire is kell figyelni ebben a melegben a vízen, szép fokozatosan be is öltöztünk. Persze a komoly faktorszámmal bíró napkrém éppen úgy felugrott a srácok bőrére, mint az ivóvizes palack a kis katamaránok fedélzetére. Ha pedig ilyen szépen összekészültünk, vízre is ereszkedtünk. Ma is folytatódott az alapgyakorlatok átvétele, de már a félszelezéshez, a fordulás és a perdülés mellé a cirkálás is bekapcsolódott. Egyre ügyesebben mentek a feladatok még úgy is, hogy ma folytatódott a szabadon választott párokkal történő vitorlázás. Nem meglepő módon borulás is jutott mára, meg persze sok-sok egészségügyi pancsolás.
Ebédre, mint ahogy illik időben megérkeztünk, és szárazba öltözötten átballagtunk a Vitorlás Étterembe falatozni. A mai menü igen sikeresnek bizonyult. A zöldborsó leves mind elfogyott, sőt ráadást is kellett kérnünk. Az őt követő pizzával is így jártunk, a szakács és az oktatóink legnagyobb örömére. Azt viszont kijelenthetjük, hogy a pizza héjának el nem fogyasztása generációs probléma, vitorlázó csemetéink zöme nem volt hajlandó elropogtatni a rátét mentes szegélyt. Több jutott a kacsáknak…

A motivációs „nasi fagyi” ma sem maradhatott el, ha már oly ügyesen helyt álltak a nebulók a délelőtti feladatok során. A déli szieszta ma kicsit tovább tartott. Féltettük a jövő bajnokait a forróságtól, így laza háromegyed órás árnyékos játékokkal töltöttük az UV veszélyes időszakot.

Délután újra vízre szálltunk, és a pálya gyakorlatok közé becsempésztük a „vízből mentést” és a „motoroshoz való hozzá állást” is, persze játékos formában. Nem maradhatott el a kövesd a motoros túra játék sem, ahol a kezdő kormányosaink is kockázatmentesen próbálhatták ki képességeiket. Mint utólag kiderült, vannak naturista hajók is a Balatonon, szerencsére nem a katamaránok között. Délutánra kellően elfáradva, kitikkadva érkeztünk a partra.

A leszerelés is egyre gyorsabban megy, nagy öröm azt látni, hogy segítenek egymásnak a tanítványaink. A szokásos záró értékelés közben elfogyasztottuk a mai gyümölcsös uzsonna adagokat, majd búcsút intettünk egymásnak és a szerdai forróságnak.

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!