Katamarán Suli 2018.08.13-08.17 Második nap

Katamarán Suli 2018.08.13-08.17 Második nap

Katamarán Suli 2018.08.13-08.17 Második nap 1366 1024 Katamarán Suli

Kedd – a viharvadászat napja.

Szél kevés, meleg bőven – nem is kezdődhetett volna máshol a napunk, mint a vízben. Bár laza 26 fokos a Balaton hőmérséklete, még mindig elviselhetőbb, mint a napon. Arról nem is szólva, hogy az időnként még álmos gyermeki szemeket is felnyitja egy aktív pancsolás. Nos, így kezdődött a kedd a Katamarán Suliban.
A pancsolást követően módszeresen szereltük fel a mini katamaránokat. Az első napi tapasztalatokból kiindulva lassabban, de lépésről lépésre tekintettük át a fiatalokkal a teendőket. Van akinek a meleg miatt nem ment a koncentrálás, de megesett az is, hogy csak a nagy igyekezetben maradt el egy latni beszerelése. Szóval megérte újra áttekinteni a két testű bárkákat.

Természetesen a felszerelést követően beöltöztünk, hogy a délelőttre tervezett vízi programot is megvalósíthassuk. A szokásos Katamarán Suli biztonsági kellékek mellett a VHF rádió sem maradhatott le. Ugye tudjuk, hogy az oktató hangja véges, a kis katamarán pedig gyors, így a kommunikációt megsegítendő minden vitorlásunkon rádió segíti a képzést. Eddig nagy sikerrel. Délelőtt a félszeles manővereken volt a hangsúly, haladtunk és perdültünk, az ügyesebbek pedig már fordultak is. Persze közben úsztunk is egy keveset, nélküle is épp elég nehéz volt a gyermeki figyelmet fenntartani.

Jó szokásunk szerint a déli kihajózást követően átsuhantunk a Vitorlás Étterembe falatozni. A mai menü gomba leves volt és bolognai spagetti, igazi utánpótlás csemege. Legnagyobb meglepetésünkre a legkisebb leányunk két adagot is befalt az olasz második fogásból. Hogy hova fért el bele, azt nem tudtuk kideríteni…
Tanítványaink szépen falatoztak, a körülményekhez képest rendesen ettek, így megérdemelten álltak meg egy pillanatra a fagylaltozó előtt. Megleptük őket a hideg nasival, amiért persze elég hálásak is voltak.

Az étkezést követően, ha nem is csendes pihenő, de a csendesebb tevékenység ideje jött el. A nagy melegben tele hassal csakis árnyékos programok kerülhettek napirendre. Mire erőt vettünk magunkon és felöltöztünk, másodfokú viharjelzés lett érvényben a Balatonon. De ugye minket sem olyan fából faragtak, hogy megrettennénk egy ilyen helyzettől.

Ügyesen és gyorsan leszereltük a bárkákat, majd viharvadászatra indultunk a Black Jack nagy fekete motorosával. Azért van előnye annak, ha 150 LE áll a rendelkezésünkre. A nyugat felől érkező viharfelhőket testközelből tudtuk megmutatni az utánpótlásnak. Bátran mondhatjuk, hogy az utolsó pillanatig kint voltunk a vízen, majd vidám sikoltozás kíséretében értünk partot a már viharos szélben. Maradandó élmény volt minden résztvevő számára.

Átöltöztünk, befaltuk a ami uzsonna falatokat, miközben áttekintettük a kötelezően elsajátítandó négy alapcsomót. Ennyi izgalom bőven elég volt nebulóinknak a keddi napra.

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!