Katamarán Suli 2018.08.13-08.17 Negyedik nap

Katamarán Suli 2018.08.13-08.17 Negyedik nap

Katamarán Suli 2018.08.13-08.17 Negyedik nap 1539 1024 Katamarán Suli

Csütörtök – a vízen köttetett barátságok napja

Visszatért a nyár és vele együtt a kánikula is. Ez érződött a csemetéinket is, hiszen közkívánatra a reggeli bemelegítés újra vízben történt. A kötelező úszás mennyiség teljesítését követően szabadon választott gyakorlatok következtek a Katamarán Suli emblematikus felfújható állataival. Az egyik cápánk lassan a halálán van, ilyen igénybevétel esetén ez tejesen érthető.

Szerdán az erős szélre való tekintettel súly alapján hangoltuk össze a kis katamaránok legénységét, mára azonban csendesedett a szél. Így az első naphoz hasonlatosan ma is a tanítványaink választhattak, kivel és milyen összeállításban szeretnének vitorlázni. Ennek ugye megvan az az előnye, hogy vidám baráti hangulat lesz a fedélzeten, ám akad hátránya is. Messze nem biztos, hogy a haverok jelenléte hozzájárul a koncentrációhoz. Sőt… Talán ennek is köszönhetően minden idők leglassabb hajó felszerelési időszakát tudtuk le a fürdést követően. Na de ez legyen a legnagyobb bajunk, fő az egészség és a vidámság.

Ebben a szellemben hajóztunk ki a kikötőből is. A mai délelőtti vitorlázás során kellemes keleti szélben hajóztunk. A baráti összetételre való tekintettel nem bonyolítottuk túl a feladatokat, de azért némi játékosságot belecsempésztünk a fiatalok életébe. A félszeles pályán a perdüléssel már nem volt gond, de a fordulás még nem mindenkinek ment segítség nélkül. A vízből mentés – amit ma mini labdákkal valósítottunk meg – viszont előcsalta a versenyszellemet a nebulókból.
Dél körül értünk partot és a szárítkozással egybekötött átöltözést követően ebédelni indultunk. A Vitorlás Étteremben ma gyümölcsleves várt minket, a laktóz érzékenyeket pedig gulyás. Ezt követően rántott sajtot kaptunk rizzsel, ami gyorsan el is fogyott. Az étterem csütörtöki meglepetése a somlói galuska volt, amit az arra érzékenyek dinnyével válthattak ki. Legalább akkora sikere volt a be nem harangozott desszertnek, mint a tegnap délutáni vitorlázásárét járó jutalom fagyinak. Szép az élet – na.

Az árnyékos csendes pihenő alatt a Magyar Vitorlás Szövetség II. szintjére hajtó tanítványokkal átvettük a rájuk vonatkozó anyagokat, amit legnagyobb meglepetésünkre egyre többen hallgattak csendben, kíváncsian. Előbb, vagy utóbb de csak beérik a Vitorlás Suli program gyümölcse is, hurrá.

Délutánra kitartott a remek meleg keleti szél, így ha kissé nehezen is, de kihajóztunk a kikötőből. A szokásos vízi gyakorlatok mellett csemete cserebere, és hosszabb túra etap szerepelt a napirenden. No meg persze a hölgyek kedvéért labdagyűjtögetés. A leszerelés szerencsére kissé gyorsabban ment, mint a felszerelés, így hamar zártuk a napot. Az uzsonna alatt átbeszéltük a kiemelkedően jó és a fejlesztendő eseteket, majd nyugovóra tértünk.

    Érdekelnek az új táborok, események?

    KÖVESS

    MINKET!

    Cím: 8220 Balatonalmádi, Neptun utca 13.
    Telefon : +36 30 555 91 69
    Email: nagy.r.attila@nanaboat.hu

    Jelentkeznél valamelyik táborunkba, eseményünkre? Töltsd ki az alábbi űrlapot!